Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford Araçlarındaki Parçaları COVID-19 ile Mücadele için Baştan Tasarladı

Ford Araçlarındaki Parçaları COVID-19 ile Mücadele için Baştan Tasarladı

Ford Motor Company, COVID-19 salgınına karşı gerekli olan medikal malzemelerin daha hızlı tedarik edilmesi için 3M, GE Healthcare ve United Auto Workers ile iş birliği gerçekleştirdi.

COVID-19 salgını ile mücadelenin tedavi aşamasında medikal malzemelerin ve cihazların büyük önemi bulunuyor. Hastanelerin ve sağlık çalışanlarını ihtiyaçlarına olabildiğince kısa sürede dönüş yapmak gerekiyor. İtalya’da ihtiyaç doğrultusunda 3B yazıcılarla üretilen solunum vanaları buna örnek gösterilebilir. Ülkemizde de gönüllüler tarafından kurulan kolektif üretim hareketi 3 Boyutlu Destek ihtiyaç anında 3b yazıcılar ile medikal malzemelerin üretimi için yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu bireysel girişimlerin yanı sıra büyük şirketler de sektör gözetmeksizin COVID-19 salgınına karşı medikal malzemeler için yardımcı olmaya çalışıyor. Christian Dior, Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Guerlain, Bulgari ve Dom Perignon gibi 75 lüks markayı bünyesinde barındıran Fransız holdingi LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) salgınla mücadele kapsamında parfüm fabrikalarında el temizleme jeli üretmeye başlamıştı.

Ford Motor Company de salgından dolayı artan tıbbi malzeme gereksinimi karşılamak için 3M, GE Healthcare ve United Auto Workers (UAW) ile bir iş birliği gerçekleştirdi.

Koltuklarda yer alan hava soğutma fanlarının malzemelerinden solunum maskeleri üretilecek

3M ve Ford şirketleri COVID-19 ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının kişisel koruma ekipmanları konusunda eksiklik hissetmemesi için bir girişimde bulundu. İki şirket elektrikli hava temizleme solunum maskeleri (Powered Air-Purifying Respirator) üretmek için birlikte çalışacak. İlk müdahale ekiplerinin ve sağlık çalışanlarının acil taleplerini karşılamak amacıyla böyle bir iş birliği gerçekleştirildi.

Yönetim kurulu başkanı Bill Ford, 3M şirketinin an itibari ile ihtiyaç duyduğu maskelerin yapımı için mühendisler ve tasarımcılarla hızlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. F-150 model aracındaki elektrikli koltuklarda yer alan hava soğutma ve ısıtma fanları ve diğer üretim parçalarının bazıları 3M tarafından hazırlanan maskelerin parçaları ile uyumlu olabileceği belirtildi. Ortak parçalar kullanılarak maskelerin üretiminin hızlandırılması hedefleniyor.

Şirket başlıklı hava temizleme maskeleri ile pandemi süresince sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına sürekli olarak cevap vermek için çalışmalarını sürdürecek.

GE Healthcare’in üretim kapasitesini arttırmak için destek

GE Healthcare ile şirketin mevcut vantilatör tasarımının basitleştirilmiş bir versiyonun üretimi ve üretim kapasitesinin artırılması için birlikte çalışma kararı alındı. Ford Motor Company, ABD hükümetinin sağlık ihtiyaçları konusunda daha fazla birimin devreye girmesi talebi doğrultusunda bu girişimi gerçekleştirdiğini belirtti. COVID-19’un neden olduğu solunum yetmezliği ve güçlüğü çeken hastalar için hazırlanacak vantilatör tasarımları Ford üretim tesisinde üretilebilir.

Ford Motor Company Çin’e gönderdiği maskeleri geri getirdi

UAW ile yapılan iş birliği sonucunda sağlık çalışanlarının, fabrika işçilerinin ve mağaza görevlilerinin ihtiyaç duyduğu yüz kalkanı için haftada 100 bin adet üretim gerçekleştirileceği de açıklandı. Kişisel koruyucu ekipmanların üretim aşamasında 3B yazıcılar kullanılacak. Üretim sürecinde UAW çalışanları görev alacak. Ayrıca Ford Motor Company Çin’e göndermiş olduğu 165 bin adet N95 maskelerini tekrardan ABD’ye getiriyor. Zira salgın Çin’de kontrol altına alınmışken ABD’de artarak yükselmeye devam ediyor.

Dünyanın bu krizi atlatmasında her sektörden gelecek yardımın çok önemli olduğuna dikkat çeken Ford Motor Company her zamankinden daha güçlü bir şekilde bir arada olmanın önemine dikkat çekiyor.

Görsel: ford, jalopnik