Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kriz Ortamında Yaratıcılık için Hack the Crisis Turkey 27-29 Mart’ta

Kriz Ortamında Yaratıcılık için Hack the Crisis Turkey 27-29 Mart’ta

ATÖLYE ve imece yürütücülüğünde düzenlenen Hack the Crisis, kriz ortamında üretilebilecek çözümler için 27-29 Mart'ta dijital olarak gerçekleşecek.

Yeni coronavirüs ya da COVID-19 Kasım ayından bu yana dalga dalga tüm dünyaya yayılmaya ve yaşam biçimlerimizi değiştirmeye devam ediyor. 25 Mart, 16:45 TSİ itibariyle dünya üzerinde resmi olarak açıklanmış 439.570 vaka bulunuyor. Türkiye ise şu ana kadar 1.874 resmi vaka açıklandı. Bu gerçeklik ışığında toplumsal ve bireysel alışkanlıklarımız sert bir şekilde değişime zorlanıyor. Kimileri evde kalmaya ve hijyen kurallarına dikkat etmeye hali hazırda alışıkken kimileri için bir sınava dönüşebiliyor. Bu krizin toplumsal zorlukları ile nasıl yüzleşilebilir ve nasıl yeni çözümler üretilebilir konularına odaklanan Hack the Crisis hackathon’u 27 – 29 Mart tarihleri arasında dijital olarak gerçekleşecek.

ATÖLYE ve imece yürütücülüğünde ara studio kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecen olan hackathon’a başvurular 25 Mart sonuna kadar devam edecek. 26 Mart’ta değerlendirmeler tamamlanacak ve cuma günü de hackathon başlayacak. Herkesin evde olduğu ve elde kalmasının teşvik edildiği günlerde hackathon da dijital olarak gerçekleşecek.

Hack the Crisis başvuruları 25 Mart 23:59’a kadar devam ediyor

Gündelik hayata karşı sürekli farklı zorlukların yaşandığı ve yeni başa çıkma yollarının kurumlar, devletler, STK’lar ve bireyler tarafından arandığı bu günlerde Hack the Crisis ile farklı disiplinlerdeki ve ortak farkındalıktaki bireylerin bir araya gelmesiyle bu zorlukları çözmek ve yeni çözümler üretmenin pratikleri aranacak. Sağlık ve Acil Durum, Sosyal ve Psikolojik Durum, Eğitim ve Öğrenme, Ekonomi ve İşin Geleceği konu başlıklarına odaklanılıyor.

COVID-19, insan sağlığı etkileyen bir virüs olmakla beraber buna karşı alınan önlemlerle birlikte günümüz sosyal düzeni farklı kademelerden etkilendi. Evde kalmanın ve sosyalleşememenin getirdiği psikolojik çöküklük, okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitime geçilmesi, dünya borsalarının rekor seviyelerde değer kaybetmesi ve 1929’da yaşanan Büyük Buhran gibi bir döneme girilebileceği konuları COVID-19 ile birlikte gündeme gelen ve virüs salgınının etkilediği konu başlıkları oldu. Hack the Crisis de bu bağlamda konu başlıklarını belirleyerek çözümler üretmeye ve sosyal fayda yaratmaya odaklanıyor.

Hackathon’da yer almak için bu bağlantı üzerinden başvuru yapabilir, Facebook etkinliğine buradan ulaşabilirsiniz.