Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arçelik ve ATÖLYE’den Çevrimiçi Yaratıcı Fikirler Hackathonu: Hack the Normal

Arçelik ve ATÖLYE’den Çevrimiçi Yaratıcı Fikirler Hackathonu: Hack the Normal

15 - 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Hack the Normal hackathonunda, COVID-19 ile değişen yaşam tarzına olumlu etki yaratılabilmenin yolları konu ediliniyor.

COVID-19 salgınının beraberinde getirdiği dinamiklere ayak uydurmak bu yaşam tarzına uyum sağlamak her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Pandemi ile değişen yeni yaşam tarzında nasıl olumlu etki yaratabileceği ise buradaki kilit soruyu oluşturuyor. Arçelik tarafından ATÖLYE iş birliğinde gerçekleştirilecek olan çevrimiçi hackathon da bu dinamikleri etkili yönetmeyi amaçlıyor. Hack the Normal isimli hackathon yeni stratejiler geliştirerek değişime adapte olmayı, bireylerden başlayarak ailelere ve organizasyonlara etki edecek dönüşümü başlatmayı hedefliyor.

Hack the Normal hackathonunda neler olacak?

Hack the Normal COVID-19’un bireysel, toplumsal, maddi ve manevi olarak sekteye uğrattığı işleyişi, yeni bir yaklaşımla sürdürmeyi ve kolaylaştırmayı hedefliyor. Etkinlik; Sağlıklı Yaşam, Sosyal Yaşam ve Sürdürülebilir Yaşam başlıklarında ticarileşme potansiyeli olan yeni ürün, hizmet ve iş modelleri geliştirmeye davet ediyor. Hack the Normal’de farklı disiplinlerden bireyler bir araya gelerek COVID-19 krizinden sonra yaşamın nasıl devam edeceğini sorgulayacak.

Hackathona katılan takımlar için problemi keşfetme, araştırma, çözüm geliştirme, prototipleme ve hikâye anlatıcılığı gibi çeşitli alanlarda eğitimler verilecek. Katılımcılar, alanlarında uzman olan farklı disiplinlerdeki danışmanlardan projelerini geliştirme konusunda destek alabilecek. Bununla birlikte Arçelik tarafından tanıtım ve fikri hakları için iş modeli desteği imkanı sunulacak.

Hack the Normal son başvuru tarihi 13 Mayıs

Hackathon için son başvuru tarihi 13 Mayıs. Çevrimiçi gerçekleşecek hackathona farklı aşamadaki (fikir, prototip, hazır ürün) projeler başvurabilir. Takımlar bir ön değerlendirme sonrası kabul ediliyor. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak ve başvurularınızı gerçekleştirmek için hackthenormal.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE, Twitter