Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renkli ve Esnek Kolçaklara Sahip Modüler Sandalye: Ebba

Renkli ve Esnek Kolçaklara Sahip Modüler Sandalye: Ebba

THINKK stüdyosu iş birliği ile Kaoi tarafından hazırlanan estetik çizgilere sahip Ebba modüler sandalye kullanıcısına kişiselleştirilmiş seçenekler sunuyor.

Tasarımlarında estetiğin ve fonksiyonun sınırlarının zorlandığı sandalyeler ilgi çekici olabiliyor. Boş zamanlarda duvar dekoru olarak da kullanılabilen sandalyeler, içindeki katmanlara farklı baskılar koyarak kişiselleştirebileceğiniz Layer sandalye tasarımı, kıvrılarak farklı şekillere giren oturma ünitesi SPYNDI veya sandalye formunda elbise askılığı Sacrificial Chair. Hepsi birer sandalye ancak farklı işlevsel özellikleri ve tasarımları onları sıradan sandalyelerden ayırıyor. Taylandlı tasarım stüdyosu Kaoi imzası taşıyan Ebba modüler sandalye koleksiyonu da bu tasarımlar arasında yerini alıyor.

Kullanıcının tarzına ve ruh haline göre değişebilen tasarımlar

Ortalama bir sandalyeden daha fazlasını sunan mobilyada çeşitli tarzlarda kalın metal kolçaklar ve farklı renkler ile kişiselleştirilebilir tasarımlara sahip. Kaoi Stüdyosu kibar ve basit çizgilerden oldukça eğlenceli kıvrımlar ve eğriler oluşturmuş.

THINKK stüdyosuyla iş birliği içinde hazırlanan Ebba sandalye koleksiyonunda dört çeşit kol dayama demiri bulunuyor. Dalgalı, zikzak veya yay şeklindeki estetik tasarımlara sahip kollara genellikle Danimarka’da rastlanan (Han, Somma, Franz ve Mujoel) isimler verilmiş.

Ebba koleksiyonunda Memphis Group hareketini tanımlayan çizgiler

Koleksiyonda geometrik tarzları ile 1980’li yıllarda dikkat çeken tasarım hareketlerinden Memphis Group izlerine rastlamak mümkün. Memphis Group işlevselliğe yönelik kısıtlamalardan arınarak yeni bir tasarım yaklaşımı yakalamayı hedefliyordu. Ebba sandalye koleksiyonu da her biri çeşitli kişilikleri tasvir eden tasarımları sayesinde kullanıcıların evlerine uyacak mükemmel sandalyeyi oluşturmasına olanak sağlıyor.

Kaoi, Ebba sandalye koleksiyonunu 2020 Bangkok Tasarım Haftası sırasında THINKK ile birlikte tasarımlarının bir parçası olarak gösterime sundu. Etkinliğin teması, tasarımcıları yenilikçi çözümler bulmaya zorlayan “Neden başka bir sandalyeye ihtiyacımız var?” sorusuydu.

Görsel: THINKK, dezeen, YouTube