Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Mesafenin Gücünü Anlatan Etkileyici Bir Film

Sosyal Mesafenin Gücünü Anlatan Etkileyici Bir Film

Ohio Sağlık Departmanı tarafından paylaşılan #InThisTogetherOhio etiketli video sosyal mesafenin önemini basit ama etkileyici bir şekilde açıklıyor.

COVID-19 salgını ile birlikte en çok uyarının yapıldığı konuların başında sosyal mesafe kuralı geliyor. Zorunlu olmadıkça dışarıda bulunmamamız gerekiyor. Ancak dışardaysak Sağlık Bakanlığı’nın önerisi yakınımızdaki kişi ile aramızda en az 3-4 adım bırakmamız. Washington Post’un yayınladığı bir yazıda virüsün yayılım trendinin simülasyonu gerçekleştirmişti. Simülasyona göre hareketimizi ne kadar kısıtlar ve diğer insanlar ile teması ne kadar azaltırsak virüsün yayılım hızı o kadar düşük oluyor. Eğer sosyal mesafelendirmeye uymaz bir birimize çok yakın olur ve hareket edersek yayılım yukarı yönlü bir artış gösteriyor.

Sosyal mesafelendirme kuralına uymamak zincirleme etki yaratıyor

Washington Post’un simülasyonu gibi yapılması gerekenlerin görsel veriler ile desteklenmesi kişiler üzerinde daha etkili bir sonuç bırakabiliyor. Ohio Sağlık Departmanı da sosyal mesafenin önemini hazırladığı bir video ile gösteriyor. Sosyal mesafenin önemini etkileyici bir şekilde aktarıyor.

Fare kapanlarına yerleştirilmiş masa tenisi toplarının bulunduğu düzenek ilk olarak sosyal mesafe kuralına uyulmadan dip dibe diziliyor. Virüs taşıyıcısı olarak düşünebileceğimiz bir top yukardan bırakılıyor. Temas ettiği topun kapanı harekete geçtiği anda sıralı bir şekilde diğerleri de kapanmaya başlıyor. Ancak kapanlar belirli bir aralıkla dizildiğinde virüs taşıyıcısı olarak gördüğümüz top kimseye çarpıyor. Ohio Sağlık Departmanı’nın #InThisTogetherOhio etiketi ile sosyal medyalarında paylaştığı bu video yayılımı durdurmak için ne yapmamız gerektiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Ohio Sağlık Departmanı internet sitesi üzerinden güncel bilgileri paylaşıyor

Ohio Sağlık Departmanı internet sitesinde vakalar ve yapılması gerekenler ile ilgili güncel bilgileri paylaşmaya devam ediyor. Eyalette 10 Nisan itibari ile 5,500’ün üzerinde vaka bulunuyor. 213 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İnternet sitesinde; aileler ve bireyler, sağlık çalışanları, işçiler ve işverenler olmak üzere üç farklı kategori bulunuyor. Bölgede yaşayan halk neler yapılması gerektiği, hangi ekonomik desteğin devlet tarafından sağlandığı gibi bilgilere alanına uygun bölümden ulaşabiliyor. Salgın sürecinde ortak bir merkezden doğru bir bilgi almak önemli bir fark yaratıyor. Devletler bu ve benzeri internet siteleri oluşturarak insanlara tek bir noktadan sağlık, ekonomi ve toplumsal bilinç konularında bilgi verebilir.

Görsel: Twitter