Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ulaşım Alanında Kullanılan Robotlar ve Kişisel Robotların Kimliği [RISE 2016]

Ulaşım Alanında Kullanılan Robotlar ve Kişisel Robotların Kimliği [RISE 2016]

Ninebot ve Segway'in CEO'su Gao Lufeng, ulaşım alanındaki robotların geleceğini değerlendirdi.

Kendi kendine denge sağlayan ve 16 yıllık ulaşım robotu Segway‘i geçtiğimiz yıl satın alan Ninebot‘un kurucusu ve CEO’su Gao Lufeng, kendi kendine denge kurabilen ve bireysel ulaşım konusunda yapılan gelişmeler konusunda görüşlerini ve gelecek dönemde yapacakları duyurulara dair ipuçları paylaştı.

Ulaşım çözümleri alanına baktığımızda sürekli olarak gelişiyor ve genişliyor. Bu pazar hem kitlesel hem de kişisel olarak yeni ürünlere ve çözümlere her zaman açık bir alan. Dolayısıyla da, Lufeng kendi araçlarının da büyük fark yaratacağına inanıyor.

Ürün yelpazesini kişisel araç alanına odaklayan Ninebot, akıllı ve zeki teknolojiler üzerine giderek başta Asya pazarında avantaj sağlamayı planladığını açıkladı. Öte yandan Uber ve Lyft gibi şirketler de insanların aklındaki ulaşım vizyonunu da 1 ile 5 yıl arasında değiştireceğini düşünüyor.

Ulaşım alanındaki en önemli metriklerden birinin güvenlik olduğuna dikkat çeken Gao Lufeng, hız ve performans gibi değerlerin yanı sıra güvenlik konusunda da azami özen gösterilmesi gerektiğini belirtti ve Ninebot ürünlerinde güvenliğin en önemli konulardan birisi olduğunun altını çizdi.

Ninebot’un gelecek planları ve ulaşım alanı içindeki rolüne dair gelen soruda ise Gao Lufeng, önümüzdeki Ocak ayında Las Vegas’ta, yani CES’te Intel ve Xaomi ortaklığıyla yeni kişisel robotlarını tanıtacaklarını açıkladı.

Görsel: Bigumigu, RISE