Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İBB’den İstanbullulara Özel Mobil Uygulama: İstanbul Senin

İBB’den İstanbullulara Özel Mobil Uygulama: İstanbul Senin

İstanbullu vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak özellikler barındıran İstanbul Senin uygulamasının tanıtım toplantısında öne çıkan ayrıntılar.

16 milyon İstanbul vatandaşının hayatını kolaylaştırmak için tasarlanan İstanbul Senin uygulaması bugün İstanbul Kongre Merkezi’inde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu uygulama hakkında bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ekrem İmamoğlu, kentin dijital dönüşümünün yolculuğunun ilk adımı olarak gösterdiği İstanbul Senin uygulamasını tanıtırken daha nitelikli ve yaşam kalitesi yüksek bir şehir hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

İstanbul Senin uygulaması kapsayıcı dijital dönüşümün bir parçası olarak sunuluyor. Ücretsiz olarak indirilip kullanılabilen uygulama İstanbul halkının ürün ve hizmetlere tek bir noktadan ulaşmasına imkan tanıyor. Bununla birlikte Söz Senin anketleriyle kentle ilgili kararlarda İstanbulluları sürece dahil ederek katılımcı bir anlayışın benimsenmesinin önünü açıyor. Anket sonuçlarına göre yapılması planlanan hizmetlerin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine şehirde yaşayan vatandaşlar karar veriyor.

İstanbul Senin uygulaması ile vatandaşlara sunulan kolaylıklar

Uygulama ile vatandaşlar fatura ödeme, ulaşım, alışveriş gibi birçok işlemi yapabiliyor. İETT, Şehir Hatları ve Metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar dijital İstanbul Kart sayesinde cep telefonlarındaki Göster Geç özelliğini kullanarak seyehat edebiliyor. Kullanıcılar faturalarını uygulama üzerinden öderken hizmete girecek “Kolay Taşın” mini uygulamasıyla eski adresteki aboneliklerini sonlandırıp taşınacağı adreste aboneliklerini başlatabilecek.

İstanbul Senin uygulaması hayatı kolaylaştıracak özelliklerin yanı sıra İstanbulluların anlık olarak yönetime katılması için teşvik ediyor. Şehrin geleceği ile ilgili kararlara vatandaşın katılımı sağlıyor. Ayrıca vatadaşlar her türlü kültürel aktivitelerden ve etkinliklerden anından haber alıp uygulama üzerinden bilet alabiliyor.

Uygulama, şehrin DNA’sındaki girişimciliği tetikleme hedefi de benimsiyor. Start-up’ların, sosyal girişimcilerin, ekonomik aktörlerin ve ticari girişimlerin kendilerini gösterebilecekleri bir ekosistem oluşturuyor. Girişimleri büyütecek bir kaldıraç görevi üstleniyor.

istanbul senin

Ekrem İmamoğlu kullanıcıların veri gizliliğine ayrı bir parantez açtı

Kullanışlı bir arayüze sahip uygulama veri gizliliği ve güvenlik konularına da odaklanıyor. Güvenliğin üst sevide olduğunun altını çizen İBB başkanı, İstanbul halkının ürün ve hizmetler sunacak şirketlere tek bir terden güvenli bir şekilde ulaşabileceğini söylüyor. Uygulama KVKK‘nın sunduğu bütün şart ve koşullara uyuyor. Kullanıcı verisi sadece kullanıcıya ait olup İBB dahil hiçbir kurum ve kişi bu verilere erişemeyecek. Güvenli kimlik, güvenli cüzdan ve güvenli imza ile platformun etki gücünün artırılması hedefleniyor.

istanbul senin

İstanbul Senin uygulaması iOS ve Android için kullanıma sunuldu. Bu sürecin sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu teknolojiyi kullanarak, çağın gereği olan dijital dönüşümü emin adımlarla sürdüreceklerini belirtiyor.

istanbul senin

istanbul senin istanbul senin

Görsel: Bigumigu