Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sonbaharın Renklerini Taşıyan Yaprak Kulübe

Sonbaharın Renklerini Taşıyan Yaprak Kulübe

İsveçli mimarlık stüdyosu Ulf Mejergren Architects (UMA), kuru yapraklarla şirin mi şirin bir sonbahar kulübesi inşa etti.

Sonbaharın güzelliğini kutlamanın kaç yolu var? Fragmento Universo, sararmış yapraklardan başlayarak bu mevsimi çağrıştıran pek çok şeyin sesini bir araya getirmiş, unutulmaz bir sonbahar videosu hazırlamıştı. Stockholm merkezli mimarlık stüdyosu Ulf Mejergren Architects (UMA) ise yapımında binlerce yaprak kullandığı masalsı bir kulübeyle bu mevsimi kutluyor.

Trambolinden kulübeye

UMA, insanın doğada bulabileceği malzemelerle deneysel yerleştirmeler yapan bir stüdyo. Daha önce mantar, kozalak, kartopu gibi malzemelerle kulübeler yaparak ses getirmişlerdi. Bu önceki kulübeleri haberin sonunda görebilirsiniz. Bu defa yapraklarla çalışarak seriye leaf hut başlıklı yeni bir çalışma eklemişler. Bu minik yapı; sonbaharı kutlamakla kalmıyor yaşamın geçiciliğini de oldukça estetik bir şekilde yansıtıyor. Üstelik çok da sevimli.

Sonbahar geldiğinde ağaçların altı yavaş yavaş toprak renklerinde yapraklarla kaplanır. Bu artık bahçedeki ya da balkondaki eşyaları içeri almaya başladığımız, güneş açınca kendimizi dışarı attığımız ve kış gelmeden açık havada zaman geçirdiğimiz son günlerdir. UMA ekibi de bahçelerindeki trambolini kışa hazırlık için içeri almaya kalktıklarında ilham perileriyle karşılaşmışlar. Trambolindeki atlama matını ve güvenlik ağını çıkardıklarında çıplak bir çelik çerçeve çıkmış karşılarına ve kulübenin iskeleti için ne kullanacaklarına da böylece karar vermişler.

Trambolinin tel ağlardan oluşan parçasına bir tavan takmışlar ve ağda giriş kapısı açmışlar. Trambolinin önündeki minik merdiven de aynen kulübenin önüne yerleştirilmiş. Bu da kulübeye daha da şirinlik katmış.

uma

UMA’nın yaptığı diğer kulübeler:

Görsel: UMA