Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jant Yerine Yaprak Kollu Süspansiyonu Olan Bisiklet Tekeri: Loopwheel

Jant Yerine Yaprak Kollu Süspansiyonu Olan Bisiklet Tekeri: Loopwheel

Bu yeni sistemle bisiklet tekerinin darbe emme gücü önemli ölçüde artıyor.

Birleşik Krallıktan Sam Pearce, bir gün havalimanında oturmuş bebek arabasıyla gezdirilen bir çocuğu izlerken aracın merdivenden inerken içindeki çocuğu nasıl sarstığına bakarak aynı sorunun bisiklet kullanımında olduğunu da farkeder ve o sırada oturup alternatif bir süspansiyon çizimiyle uğraşmaya başlar.

Pearce’in Loopwheel adını verdiği projesi Kickstarter’da 40.000 Pound’luk hedefinin üstüne zamanı dolmadan çıkmayı başardı. Yakında katlanabilir kent içi bisikletleri için üretime geçiyorlar.

Loopwheel’in kullandığı teker içi yaprak sistemi aslında yeni akıl edilmiyor. Pearce projeye girişirken yaptığı araştırmada geçtiğimiz yüzyılın başlarına ait bir çok patent tasarımına rastlamış. Ancak o zamanki malzemelerle bu tasarımı hayata geçirmek rasyonel bir şekilde mümkün olmadığı için Pearce şansı ve inancıyla Loopwheel’i projelendirebilmiş. Loopwheel’in öncüllerinden en önemli avantajı, karbon fiber gibi çok hafif ve dayanıklı bir malzemenin üretiminde kullanılabiliyor oluşu.

Loopwheel öncelikle 20 inçlik ebatlarda ve katlanabilen bisikletler için geliyor. Bu tercih biraz da ticari, çünkü bu bisikletlere yapılarından dolayı süspansiyon takılamıyor. Bu tekerlerin bir avantajı da çok ince lastiklerle çalışabiliyor oluşları, çünkü lastiğin darbe emmesine gerek kalmıyor bu sistemde.