Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yürüyen Ev

Yürüyen Ev

Bu fütürist mobil ev konsepti, medeniyetin ayak basmadığı en zorlu bölgelerde bile yol alabilecek mekanik ayaklara ve teknolojik donanıma sahip.

Farklı gelecek senaryolarına göre geliştirilen radikal tasarımlar son zamanlarda oldukça popüler. İklim değişikliği, pandemi ve teknolojik ivmeler nedeniyle distopyalar eskisinden daha çok ilgi görüyor. Sular altında kalmış topraklarda nefes almaya çalıştığımız ya da sürekli göçebe hayatı sürdüğümüz bir dünyadan tutun da yüz tanıma sistemlerinden köşe bucak kaçtığımız bir dünyaya pek çok farklı senaryoyu karşılayan tasarım söz konusu. Encho Enchev’in fütürist mobil evi de bunlardan biri.

Yere sağlam basan ayaklar​​

Son yıllarda mobil ev tasarımları işe, yaşama ve seyahate yaklaşım şeklimizi değiştirdi. Evden çalışma ve seyahat kısıtlamaları, çoğumuza daha mobil bir yaşam tarzı benimseme konusunda ilham verdi ve yolda çalışmamıza ve istediğimiz gibi seyahat etmemize izin verdi. 3B görsel sanatçı Encho Enchev mobiliteye yönelik kolektif eğilimi göz önüne almış ve fütüristik bir yaklaşımla mobilite konseptini ileriye taşıyan bir mobil ev tasarlamış. Bu konsept tasarım, sakinlerini en vahşi ve en uzak yerlere bile taşıyabilecek şekilde kurgulanmış. Mekanik ayakları üzerinde engel tanımadan engebeli arazileri geçebiliyor.

Encho Enchev

Basit bir dikdörtgen prizma şeklinde olan hareketli ev, eski bilimkurgu tasarım öğelerini kullanarak izleyiciye tanıdık bir estetik sunuyor. Öte yandan bu estetiği, geleceğin tenkolojileriyle ve ulaşım yetenekleriyle harmanlıyor.

Çevik mekanik bacaklar; 5 cm’lik bir kaymaz kauçuk tabakası ve her bir bacağın alt kısmındaki iki açılabilir çivi ile güçlendirilmiş. Bu özellikler, mobil evin attığı her adımın sağlam ve kaymaz olmasını sağlıyor. Ayrıca mobil ev, engebeli arazide bile yerinde kalması için ek destek sağlayan dört adet zıpkınla donatılmış. Geleceğin mimarisinin potansiyelinden ilham alan Enchev, mobil evin pencerelerini görünmez karartma perdeleri gibi işlev görecek akıllı cam teknolojisiyle donatmış.

Otomatik mobilyalarla ve akıllı ev teknolojileriyle sunulan mobil ev, konforu birinci planda tutuyor. Yaşam alanının iç tasarımı, The Jetsons ve Star Trek’in geleceğe dair güçlü öngörüler ortaya koyduğu 1960’lı yılların retro ütopik estetiğini barındırıyor.

Encho Enchev

Encho Enchev

Görsel: Encho Enchev