Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hermès Yeni Koleksiyonunu Taş Duvarlar Arasında Sergiledi

Hermès Yeni Koleksiyonunu Taş Duvarlar Arasında Sergiledi

Hermès, 2019-2020 ev koleksiyonunu bu yılki Milano Tasarım Haftası'nda, Charlotte Macaux Perelman tarafından tasarlanan özel bir sergi alanında tanıttı.

Fransız lüks moda markası Hermès, hem koleksiyonlarıyla hem de sanat eseri gibi vitrin düzenlemeleriyle sık sık dikkatleri üzerine çekiyor. En son, Zim&Zou​ ile iş birliği yapan marka, Dubai’deki yeni mağazasının vitrinini büyüleyici bir kağıttan ormanla süslemişti. Hazır giyim, parfümeri, mücevher, saat, yaşam tarzı aksesuarları ve ev eşyaları üreten şirket bu yılki Milano Tasarım Haftası’nda tanıttığı nefis ev koleksiyonuyla da ses getirdi.

İddialı bir sergi alanı yerine, Hermès tasarımlarını ve malzemeyi öne çıkaran taş duvarlar

Charlotte Macaux Perelman’ın Hermès için Milano Tasarım Haftası’na özel tasarladığı sergi alanında, ziyaretçiler 2019-2020 ev koleksiyonunu taş duvarlar arasında gezinerek keşfetti. Parlak ve cilalı bir sergi alanı oluşturmak yerine, mekanı bölmek ve sergi alanına yön vermek için geleneksel taş duvarlar oluşturulmuş. Sergilenen renkli tasarımlar ise bu gri ve toprak rengi fonla güçlü bir kontrast yaratmış. Böylece kumaşlardan ve duvar kâğıtlarından, nefis vazo ve kâselere kadar farklı türde parçalar mekanın tasarımı içinde boğulmamış, tam tersi daha çok öne çıkmış.

hermes

Sergi alanının tasarım konsepti, malzemeleri onurlandırmak ve malzemenin tasarımdaki önemini vurgulamak. Farklı malzemelerle farklı duyguların ortaya çıktığına ve doğru teknik özelliklerin yaratıcı süreçte hayati bir rol oynadığına dikkat çekiliyor. Taş duvarlardan oluşan sergi alanı, insanları malzemelerin kökenine, ham ve doğal bir malzemeden rafine edilmiş Hermès ürünlerine uzanan bağlantıya dikkatle bakmaya teşvik ediyor.

hermes

Hermès “Paddock” isimli vazoları, jokeylerin geometrik desenli rengarenk ipek ceketlerinden ilham alıyor.

hermes

Tomás Alonso tarafından tasarlanan masa lambası “Coulisse” renkli kağıttan yapılmış. Bu malzeme, bir tiyatro sahnesini anımsatan gölge ve ışık etkisi yaratıyor. Aynı derecede hassas bakır renkli metal bir çerçeve, ışık kaynağını ayakta tutuyor.

hermes

Görsel: Hermès