Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Björk’ün Drone Yardımıyla Volkanik Mağara İçinde Çektiği Yeni Müzik Videosu

Björk’ün Drone Yardımıyla Volkanik Mağara İçinde Çektiği Yeni Müzik Videosu

Björk, MoMA'da sergilendikten sonra kısa filmvari müzik videosunu dinleyicileriyle paylaşıyor.

Björk, 8 Mart – 7 Haziran arasında New York Modern Sanat Müzesi‘nde (MoMA) sergilediği işlerini dinleyicileriyle buluşturmaya başladı. Serginin içeriği yeni albümü Vulnicura‘daki parçalardan oluşuyordu. Müzisyen kimliğini modern sanatla birleştiren Björk’ün kariyeri de bu perspektiften bakınca kendi içinde bir devinim içinde.

Geçtiğimiz hafta sonu albümünün çıkış parçası Stonemilker için hazırladığı sanal gerçeklikle 360 derece hazırlanan videosunu yayınlamıştı. Pazar Gazetesi’nde yer verdiğimiz bu çalışmasından sonra ikinci çalışması da albümün 4. parçası Black Lake için hazırladığı kısa film oldu. XREZ Studio ile birlikte hazırladığı video dijital görüntü yakalama tekniklerinin aktif kullanımıyla bir deneyime dönüşüyor.

Drone destekli fotogrametri, lazer tarama ve kubbe projeksiyon teknikleriyle hazırladığı videonun yönetmenliğini Andrew Thomas Huang üstlendi. Kısa film, İzlanda’daki yer alan volkanik mağaranın içinde geçiyor. Björk’ün içsel yolculuğunda ortaya çıkan kayıplar, iyileşme ve çözüm için verilen sözleri işliyor.

Filmin dijital hazırlanma sürecine ait videoları ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye:

Sanatçı: Björk
Yönetmen: Andrew Thomas Huang
Koreografi: Erna Ómarsdóttir
Sinematografi: Lasse Frank
Sanat Yönetmeni: Thorgeir Odinsson ve Iris van Herpen

Görsel; Andrew Huang ve Björk