Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Björk’ün The Gate Videosunun Adım Adım Yapım Süreci

Björk’ün The Gate Videosunun Adım Adım Yapım Süreci

Björk, onuncu albümü Utopia'dan yayınladığı ilk müzik videosu olan The Gate'in kamera arkası görüntülerini Youtube'unda paylaştı.

52 yaşında olduğuna bir türlü inanamadığımız, dünyamıza sanki güzel müzik yapmak için gönderilmiş olan ama bizlere İzlandalı olduğunu söyleyen Björk, 2017 bitmeden son albümü Utopia’yı yayınlayarak hem yine yılın en beğenilen albümleri arasına girdi hem de bizlere dinleyecek çok güzel şarkılar ve izleyecek çok güzel bir müzik videosu sundu.

Utopia, sanatçının kariyerinde yayınladığı onuncu albüm. Björk’in 10. albümü, flüt ve kuşlarla dolu şahane bir duyusal şölen içeriyor. Albüm, kişisel ve derin bir çalışma olmasının dışında, romantizm açısından da keşfe çıkarıyor bizleri. Aşk şarkısı üstüne aşk şarkısı sunuyor bizlere. Albümden çıkan ilk müzik videosu “The Gate” ile de yine gözlerimizi büyülüyor, nefeslerimizi kesiyor. Björk’ün ve daha öncesinde MoMA projesinde de ortak çalıştığı Andrew Thomas Huang‘la birlikte yarattığı görsel dünya, albümdeki şarkıların iniş çıkışlarını, tepelerini, düzlüklerini çok güzel bir şekilde tamamlıyor.

Renkler Dağılır ve Yeniden Björk’te Birleşir

2015 yılında yayınladığı Vulnicura albümünün videolarında tamamen yalnız bir şekilde kamera karşısına geçen Björk, sanal gerçekliği kullandığı videolar yayınlamıştı. Vulnicura’nın kapanışında aynı zamanda bir ilişki ve devrinde kapanışını anlatan Björk, Utopia albümünün başlangıcına da o zaman selam vermişti. Vulnicura sonrasında Björk kendini rengarenk karakterler çizerken bulduğunu söylüyor. Björk, insanların yaşadığı büyük bir olay sonrasında renklerine ayrıldığına ve iyileşme döneminde de tekrardan renkleri bir noktada buluşturduğuna inanıyor.

Björk’ün Youtube kanalında paylaşılan kamera arkası görüntüleri ise ne kadar emek harcandığını ve ne kadar titiz bir çalışma olduğunu bizlere gösteriyor. CGI (bilgisayar üretimi görsel) görüntülerle desteklenen videoda ekip dünya dışı duran bir arazi inşa ediyor. Turuncu çimlerden gökyüzünde dans eden tuhaf kabuklu canlıların yapılarına kadar videoda kullanılan efektler gerçekten güzel birer işçilik örneği. Björk’ün kişiliğinde gerçekleşen renk tayfları The Gate’in müzik videosunun görsel dünyasını da oluşturuyor. Huang tarafından yönetilen The Gate’in müzik videosunda Björk’ün kıyafeti Gucci’nin yaratıcı yönetmeni Alessandro Michele tarafından tasarlandı. Videoda kullanılan maskeler ise James Merry tarafından yapıldı.

Huang, hareketli yakalama teknolojisini elfin dansçılar yaratmak için kullanırken, LED ışık sıraları sahnenin ruh halini ayarlamaya ve şarkıya uygun devam etmesine yardımcı oluyor. Videonun bu kısmı tamamen renk, dansçılardan tasarlanarak bilgisayarla üretilen figürlere ve ardından müzik videosunda gördüğümüz parlayan, renkli varlıkları ön plana çıkarıyor. Mandalina rengindeki paleti ve CGI manzaralar ise “Utopia” şarkısının videosunu da tanımlıyor.

Björk yine Björk’lüğünü yapıyor ve bizlere etkileyici bir dünya sunuyor. Bu kadar kişisel bir albümü bizlerin de hissedebiliyor oluşu, sanatçının ne kadar başarılı olduğunun bir başka kanıtı.

Görsel: Youtube