Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ah! Kosmos’dan Yeni Teklik ve Müzik Videosu: Wide

Ah! Kosmos’dan Yeni Teklik ve Müzik Videosu: Wide

Ah! Kosmos, yeni yayınladığı tekliği Wide'ın videosunda, uzatmak istediğimiz anlara değiniyor ve 5 Ekim'de çıkacak yeni albümü Beautiful Swamp öncesi bizleri hem müziğiyle hem görseliyle mest ediyor.

Anın temposu ve hızı bizim aldığımız haza göre değişebiliyor. Tabii ki zaman hızlanıp yavaşlamıyor ama bazı anlar o kadar güzeldir ki zaman su gibi akıp gider. Ya da bazen bazı şeyler bitmesin isteriz, uzattıkça uzatırız. Güzel bir muhabbet, güzel bir ortam, güzel bir birliktelik ya da yemek. Bize ve duyularımıza haz veren eylemleri her an her saniye yaşayamıyoruz çünkü. Bu yüzden kendimiz yavaşlatırız, bir sakin ol deriz ve o an uzar. Ah! Kosmos da yeni yayınladığı tekliği Wide’ın videosu da uzatmak istenilen anlara değiniyor.

İstanbul doğumlu Ah! Kosmos, 2013 Mayıs ayında Flesh adlı tekliğini Müzik Hayvanı etiketiyle yayınlamıştı. 2015 Nisan’da ise uzunçaları Bastards’ı dinleyicileriyle paylaşmıştı. Sanatçı geçtiğimiz yıllarda Sonar Festival Barcelona, Berlin CTM Festival, Barbican Concert Hall, Venedik ElectroFestival, Tokyo Electronic Music of Arts Festival, Dubai Meet D3 Festival, CitySonic Festival Mons, Brüksel Piknik Elektronik ve Budapeşte Punkurica Festival gibi önemli festival ve mekanlarda performans sergiledi. Sanatçı, canlı performansların yanı sıra tiyatro, çağdaş dans, video ve mekan odaklı işler için kompozisyonlar da yapıyor. Şimdiyse 5 Ekim’de çıkacak yeni albümü Beautiful Swamp öncesi bizleri hem müziğiyle hem görseliyle mest ediyor sanatçı.

Kendini Bırak, Zaman da Uzasın

Wide yine duyularımızı harekete geçiren bir şarkı olmuş. Sanatçı analog ve elektronik kompozisyonlar yapmayı, bu şekilde titreşim ve melodilerle bizi harekete geçirmeyi biliyor. Ama bu sefer hem müzik hem de video rezonans yakalıyor. İkisinin uyumu izlerken bitmemesi istenilen bir anı “aa, bitmiş” diye noktalattırıyor. Videonun yönetmenliğini Harun Güler üstlenmiş, görüntü yönetmenliğini ise Manuel Schamberger. Kayan ritmler ve görseller birbiriyle uyum içerisinde ilerliyor Wide’da. Görsel ve işitsel bir harmonisi var desek abartmayız.

Müzik videosu sevişen bir çifte, ormanda kendisiyle baş başa kalan birine, göldeki bir kadına; yani bizlere haz veren o kısa anlara odaklanıyor. Aslında bu anları yavaşlattığımızda aldığımız zevkin ne kadar önemli olduğunu yüz ifadeleri ve eylemlerle gösteriyor. Özellikle insanın en ilken yanlarına mı odaklanıyorlar görsel dünyada tam emin değilim fakat dans, çıplaklık, birliktelik gibi eylemler çok ilkel dürtülerimiz ve binlerce yıldır bizimleler. Tabii ayrıca su da yaşanan bu deneyimin vaftizimsi bir yanı da oluyor izlerken. İnsanlar insanları kutsuyor ve o kutsamaların eşliğinde anlar uzadıkça uzuyor.

Görsel: Vimeo