Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okan Uçkun’un Dövme Tasarımları Mücevherlere Dönüştü

Okan Uçkun’un Dövme Tasarımları Mücevherlere Dönüştü

Okan Uçkun'un özgün dövme tasarımları, SUAREZ'in ORION adlı mücevher koleksiyonuna ilham verdi.

2017’de New York’a yerleşerek ünlü Bang Bang Tattoo çatısı altında çalışmaya başlayan Okan Uçkun, dünyaca tanınan başarılı bir dövme sanatçısı. Uçkun, Tattoo Jam tarafından 2015 yılının en iyi dövme sanatçısı seçilmişti. Aslen mimar olan sanatçı, dövme sanatına yedi yıl önce başlamış. 2013 yılında dövme teknikleri üzerinde yaptığı çalışmaların ardından şu anda imzası haline gelen geometrik tasarımlara yönelmiş.

Okan Uçkun’un tasarımlarında geometriden çok daha fazlası var aslında. Sanat, felsefe ve bilime atıfta bulunan desenler yaratıyor. Dövme yaptırmak isteyen kişinin fikirlerini ve hikayesini dinledikten sonra o kişinin vücudunun bu dövme için uygun olup olmadığını da inceliyor. Hatta yakın zamana kadar, blogunda bazı dövmelerin hikayelerini de paylaştığını görebilirsiniz. Çizgiler, noktalar, hayvanlar, doğa onun kalemiyle sanat eserine dönüşüyor. Sanatçı, dövme tasarımlarını postminimalist olarak nitelendiriyor ve bir süredir IAMNOTMINIMAL adlı bir de kitap projesi üzerinde çalışıyor.

Okan Uçkun ve SUAREZ iş birliğiyle ORION

Uçkun, özgün ve titiz çalışmalarının meyvesi olarak geçtiğimiz günlerde İspanyol mücevher firması SUAREZ ile bir iş birliğine imza atmış. Okan Uçkun’un dövme tasarımlarından dan yola çıkarak altın ve elmastan oluşan 14 parçalık bir koleksiyon hazırlanmış. ORION adlı koleksiyon bu ay satışa sunulmuş ve parçalar internet üzerinden de satın alınabiliyor.

Okan Uçkun’un çalışmalarını Facebook sayfasından da takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Breaking News! Today, I would like to share a great new with you. I have been working with @joyeriasuarez for a new collection that is “ORION”. All the collection were inspired by the tattoo designs (14 pieces) also it will be with you on 18th July. All the collection made by gold and diamond. As you see, the collection was inspired by Orion and stars. I am really excited guys! I know that, it is really hard to recommend you but surely, you will like it! (: ••• Bugun benim icin harika bir haberi sizinle paylasmak istiyorum.Uzun zamandir ispanyol mucevher markasi @@joyeriasuarez ile birlikte bir koleksiyon uzerinde çalisiyorduk “ ORION “.Tamami dovmelerim uzerinden hazirlanan bu koleksiyon (14 Farkli parça)yarin yani 18 temmuzla birlikte sizlerle birlikte olacak.Koleksiyonun tamami Elmas ve altin kullanilarak hazirlandi.isminden de anlasilacagi gibi ilham kaynaginiz ise orion ve yildizlar oldu.Ben cok heyecanliyim millet!Biliyorum sizlerin begenisini kazanmak zor ama begeneceginize eminim! (:

A post shared by o k a n u c k u n (@okanuckun) on

 

Görsel: Okan Uçkun