Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karıncaların Tamamladığı Resimler

Karıncaların Tamamladığı Resimler

Iantha Naicker, resimlerinin üzerine küçük miktarlarda şeker yerleştirerek karıncaları çizgilerini tamamlamaya davet ediyor.

Kahve lekesiyle tamamlanan kartpostallar, buruşturulmuş ya da kıvrılmış kağıtlarla tamamlanan çizgiler ya da işlemelerle tamamlanmış röntgen filmleri… Şimdiye kadar sanatta, kompozisyonları tamamlayan çok çeşitli malzemelerin kullanıldığına şahit olduk. Peki ya kompozisyonları, onların parçası olan canlı bir varlık tamamlarsa? Iantha Naicker, karıncalarla yaptığı sessiz bir anlaşma sayesinde, resimlerini onların tamamlamasını sağlıyor.

Şekere duyarsız kalamayan karıncalarla sanat

Güney Afrikalı sanatçı Iantha Naicker, resimlerini tamamlamaları için karıncalara şekerle ödeme yapıyor. Dolayısıyla karıncalar kendi istekleriyle ve canlı olarak kompozisyonları tamamlıyor. 29 yaşındaki işitme engelli sanatçı, çoğunlukla hayvanları tasvir etmeyi seviyor ve böcekleri, özellikle de karıncaları oldukça ilgi çekici ve büyüleyici canlılar olarak görüyor. Karıncalar yardımıyla tamamlanan serisinde; arı, kuş, ayı, gergedan, köpek, aslan gibi vahşi yaşamdan hayvanları betimlemiş.

Iantha Naicker’ın resimlerin üzerine bıraktığı küçük miktarlardaki şekere karıncaların nasıl pıtır pıtır geldiğini ve böylece resimleri nasıl tamamladıklarını aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Sanatçıyı Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Karıncaların Tamamladığı Resimler Karıncaların Tamamladığı Resimler Karıncaların Tamamladığı Resimler Karıncaların Tamamladığı Resimler

Karıncaların Tamamladığı Resimler

Görsel: Instagram