Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikişle İnce İnce İnşa Edilmiş Kompozisyonlar

Dikişle İnce İnce İnşa Edilmiş Kompozisyonlar

Tekstil sanatçısı Amanda McCavour dikişle obje, figür ve doğa kompozisyonları inşa ederek heykel ve yerleştirme çalışmaları üretiyor.

Torontolu sanatçı Amanda McCavour, iki ve üç boyutluluk arasında bir yerlerde duran tekstil sanatı işlerini, iplik ve dikiş makinesi kullanarak üretiyor. McCavour, iplikten yüzeyleri oluşturmak için suda çözünen özel bir kumaş üzerine dikiş yapıyor.

Kırılgan ama görsel yönü güçlü yüzeyler

Heykellerinde ve yerleştirmelerinde kimi zaman mekana, kimi zaman insan vücuduna, kimi zaman da doğaya dair bağlantıları ele alıyor. Kanepeler, mutfak masaları ve sırt çantaları gibi nesnelerden oluşan kompozisyonların yanı sıra çeşitli jest ve mimikleri gösteren eller ve kollar sanatçının konusu olabiliyor. Yine kuş sürüleri ya da çiçek toplulukları gibi doğal kompozisyonları da iplerle üretebiliyor. McCavour, iplerle yarattığı kırılgan işlerin savunmasızlığını, çözülme yeteneğini ve görsel gücünü etkileyici bulduğu için bu tekniği tercih ediyor.

McCavour’ın Floating Garden isimli yerleştirmesi, Florida’da yer alan Cornell Art Museum’da Flora başlıklı sergide 9 Eylül 2018’e kadar sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının çalışmalarını Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Amanda McCavour