Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
El Emeği Göz Nuru Yapraklar

El Emeği Göz Nuru Yapraklar

Hillary Fayle; yaprakları keserek, dikerek ve nakışla süsleyerek hayranlık uyandıran yaprak sanatı işleri yaratıyor.

Yaprak, gözde sanat malzemelerinden biri. Richard Shilling’in yarattığı muhteşem yaprak düzenlemeleri, yapraklarla ne kadar geniş bir renk paletine sahip olabileceğinizi ortaya koyuyor. Yaprakları keserek ve dikerek çalışmalar yapan sanatçılar da var. Narin heykelleriyle Susanna Bauer ve ince ince işlenmiş kompozisyonlarıyla Omid Asadi yaprak sanatının en iyi örneklerini veren sanatçılardan. Geçtiğimiz yıllarda dikişli yapraklarıyla yer verdiğimiz ABD’li sanatçı Hillary Fayle ise yeni çalışmalarıyla tekrar gündemde.

Keserek, dikerek ve nakışla süsleyerek yaprak sanatı

Sanatçı Hillary Fayle, topladığı yaprakları keserek şekillendiriyor, nakışla süslüyor ya da renkli dikiş desenleriyle birleştiriyor. Bazı çalışmalarında, tek bir yapraktaki boşluğu dikişle tamamladığı görülürken bazı çalışmalarında birden fazla yaprağı dikişle bir bütün haline getirdiği görülüyor. Bazılarında ise dikiş kullanmadan, yaprağı sadece keserek ve oyarak biçimlendirmiş.

Yaprakları işlemek doğayla olan hassas ilişkimizi temsil ediyor

Fayle, her parçanın insanları doğaya biraz daha yakın bakmaya ve nesnelerde genellikle göz ardı edilen uyum potansiyelini değerlendirmeye teşvik etmesini umuyor. Doğa ile kopmak üzere olan bağlarımızı kurtarmak ve canlandırmak istiyor. Sanatçıya göre, yaprakların hem zarif hem de hemen yırtılıp bozulabilecek zorlu bir malzeme olması; doğayla olan kırılgan ve karmaşık ilişkimizi temsil ediyor.

Sanatçının çalışmalarını Instagram profili üzerinden takip edebilirsiniz.

El Emeği Göz Nuru Yapraklar

El Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar

El Emeği Göz Nuru YapraklarEl Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar El Emeği Göz Nuru Yapraklar

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.