Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Sokaklarında Renkli Figürler

İstanbul Sokaklarında Renkli Figürler

Gökalp Gönen, İlhan Erşahin Istanbul Sessions yeni teklisi Hurri Mitanni (Güzel Haber) için bir müzik videosu hazırladı.

İlhan Erşahin’in 2008 yılında başlattığı Istanbul Sessions projesinin beşinci stüdyo albümü “Bir Zamanlar Şimdi” Nublu Records etiketiyle yayınladı. Albümün ortak yapımı ve kaydını, Grammy ödüllü İtalyan yapımcı Tommaso Colliva üstlendi. Albümde yer alan ilk tekli Hurri Mitanni (Güzel Haber) ise Eylül ayında dinleyiciyle buluştu. Alp Ersönmez baslarda, Turgut Alp Bekoğlu davulda, İzzet Kızıl perküsyonda ve İlhan Erşahin saksafonda yer alıyor. Teklinin müzik videosunu ise bilim-kurgu animasyonu Avarya ile tanıdığımız Gökalp Gönen hazırladı.

Gökalp Gönen müzik videosu için sokakları arşınlıyor

Gökalp Gönen, pandemi sürecinde İlhan Erşahin’den gelen bir mesaj üzerine projeye dahil oluyor. Video için uzun bir hazırlık sürecine giren Gökalp, mixamo isimli internet sitesinde dans animasyonlarını gözden geçirirken Hurri Mitanni için hazırlayacağı videonun temellerini atıyor. Böylelikle videoya animasyon yerleştirme fikri doğuyor. Moda, Yeldeğirmeni, Karaköy, Beyoğlu, Eminönü gibi bölgelerde sokak sokak dolaşıp çekimler yaptıktan sonra 300’e yakın plan topluyor ve bu sahnelere animasyonları yerleştirmek için çalışmalara başlıyor. Videoda sahneleri bağlayan iki gerçek figür de bulunuyor. Kadıköy civarlarında Dilara Akbal, Karaköy civarında ise Burcu Uçatenik çekimlerde yer alıyor.

gökalp gönen

Sokaklarda dolaşan bir grup anonim

Müzik videosunda kullanılacak dans animasyonları mixamo üzerinden seçiliyor. Buradaki dans eden karakterlerin benzerlerini nerede gördüm diye düşünecek olursanız  Major Lazer’ın Light It Up parçası mixamo üzerinden hazırlanmış en bilindik işlerin başında geliyor. Birçok tekniği ve programı kullanan Gökalp, bu yorucu sürecin sonunda mekanları hazırlamış olduğu animasyonlar ile birleştiriyor.

Müzik videosu birbirlerini fark etmeden iç içe yaşayan insanların temsilini sunuyor. Gökalp görselleştirme çabası içerisinde kimi zaman sadece renklerini beğendiği için rastgele animasyon karakterler kullanırken bazı yerlerde mekanın ruhuna uygun figürler ön plana çıkıyor. Örneğin Gezi Parkı’nın yer aldığı sahnede kımızı elbiseli bir figür yer alırken Cumartesi Anneleri’nin toplandığı Galatasaray Meydanı’nda, polis barikatının arkasında, kafası bir vesikalık gibi renk değiştiren siyah figür yer alıyor.

Tüm bu ince ayrıntılarıyla İstanbul’un çeşitli noktaları Istanbul Sessions ekibinin ritmiyle birleşiyor ve ortaya İstanbul’un duygusunu yansıtan bir iş çıkıyor.

Müzik Videosu Künyesi

Yönetmen
Tasarım ve Animasyon: Gökalp Gönen
Dansçılar: Burcu Uçatenik, Dilara Akbal
Kamera Ekipmanları: Çatı Moderntimes

Görsel: Gökalp Gönen