Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yumurtalarını Volkanik Patlamadan Kurtarmaya Çalışan Kuşların Hikayesi

Yumurtalarını Volkanik Patlamadan Kurtarmaya Çalışan Kuşların Hikayesi

Kısa animasyon BOOM, yumurtalarını volkanik patlamadan kurtarmak isteyen şaşkın kuşların amansız çabalarını anlatıyor.

Bir adada kendi halinde yaşayan kuşların başına gelebilecek en can sıkıcı şeylerden biri herhalde volkanik patlama olabilir. Uçarak kaçmaları çok kolay olsa da geride bırakmak istemedikleri şeyler olabileceğini düşündüğünüzde durum bir trajediye dönüşüyor. Ödüllü animasyon BOOM’un başrollerinde de yumurtalarını canla başla kurtarmaya çalışan iki ebeveyn kuşun çabalarına şahit oluyoruz.

Kuşlar, patlayan yanardağın kenarından büyük bir kaçış yaparak yumurtalarını zarardan uzak tutmak için akrobatik yollar deniyor. Kimi zaman yumurtalarını ağaca fırlatıyorlar, kimi zaman kanatlarının altında taşımaya çalışıyorlar. Elbette onlar için bunların her biri büyük bir başarı.

Trajediyi mizahla el almak

Ecole des Nouvelles Images öğrencileri tarafından yaratılan bol ödüllü film “BOOM”, bu yılki Akademi Ödülleri’nde de en iyi animasyon kısa film kategorisinde kısa listeye alınmış. Animasyon çok sayıda festivalde gösterilmiş ve son iki yıl içinde 2023 Student Academy Awards altın madalyası da dahil olmak üzere otuz ödül daha kazanmış.

Yönetmen koltuğunda oturan öğrenciler şöyle sıralanıyor: Gabriel Augerai, Romain Augier, Laurie Pereira de Figueiredo, Charles Di Cicco, Yannick Jacquin. Prodüksiyonda ise Julien Deparis görev almış.

École des Nouvelles Images gerçekten de animasyon dünyasında kendine özgü bir ekolün gelişmesini sağladı. Daha önce yer verdiğimiz şu 3 animasyona da göz attığınızda, genelde, trajediyi mizahla kusursuz şekilde birleştiren mezunlar verdiğini gözlemleyebilirsiniz. BOOM ayrıca Adnan Peer Mohamed’in, iki martı arasındaki sosis kapma yarışını konu alan kısa animasyonu Dead Meat’i de anımsatıyor.

Görsel: Ecole des Nouvelles Images