Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaşlı Köpeklerin Yorulmadan Yürümesi İçin Sensörlü Destek

Yaşlı Köpeklerin Yorulmadan Yürümesi İçin Sensörlü Destek

Emniyet kemerinden ilham alan yürüyüş aparatı “Steady”, ileri yaştaki can dostlarımızın fazla efor sarf etmeden yürüyebilmesi için tasarlanmış.

Steady, yürüme zorluğu yaşayan tüylü canlar için yapılmış, konsept aşamasında bir tasarım. Tasarımcılar Jungmin Park, Chaewon Lee ve Seungha Baek; yukarıda da söylediğim gibi Steady için emniyet kemerinden ilham almışlar. Bu aparat, dikey destek sunarak hareket sorunları olan yaşlı köpeklerin güvenli bir şekilde yürümesine yardımcı oluyor. Köpeği gezdiren kişinin de herhangi bir taşıyıcı rolü üstlenmesini gerektirmiyor. Cihaz, yürüme verilerini ölçme ve analiz için bir sensör de içeriyor. Steady uygulaması üzerinden yürüyüş verileri takip edilebiliyor.

Veterinerlerle iş birliği yapılarak tasarlandı

Yaşlı köpekler sıklıkla artrit ve disk sorunları gibi yürümeyle ilgili sağlık sorunlarıyla karşılaşıyor. Tasarımcı ekip, kevcut yürüme aparatlarının yarattığı kısıtlamaları aşmak istemiş. Köpeğin konforunu, hareket özgürlüğünü ve farklı arazilere uyum sağlamasını ön planda tutan bir çözüm oluşturmak için Zürih Üniversitesi veterinerlik bölümüyle iş birliği yapmışlar.

Yaşlı köpeklerin refahını sağlamak üzere tasarlanan Steady, kullanıcı dostu bir tasarıma, güvenlik özelliklerine ve analitik yeteneklere sahip. Hem yaşlı köpekler hem de sahipleri için pratik bir arkadaş olmayı vadediyor. Projenin yaratıcıları Jungmin Park, Chaewon Lee ve Seungha Baek, Steady’nin esnek bir hareket aralığına olanak tanıyan, elektriksiz bir çözüm olduğunun altını çiziyor. Emniyet kemerinin güvenlik mekanizmalarını taklit eden kayışlar, köpeğin karnını arkadan destekleyerek engelsiz yürümesine olanak tanıyor. Steady’nin yüksekliği, çeşitli boyutlardaki köpeklere uygun olarak kolayca ayarlanabiliyor. Cihaz, eklem koruyucu giysilerle kolayca entegre oluyor.

Steady’nin kayış kısmı emniyet kemeri gibi esneyip kısalarak hem köpek hem de ebeveyni için güvenli ve rahat bir uyum sağlıyor. Ani bir geri tepme durumunda aparat güvenli bir şekilde gerilerek kazaları önlüyor. Steady’nin bir başka pratik özelliği de frene basılarak güvenli bir şekilde durdurulabilmesi, köpeğin ve sahibinin yürüyüş sırasında mola vermesine olanak sağlaması. Steady uygulaması, köpeğin yürüme düzenleri hakkındaki bilgileri analiz edip sunarak fiziksel ürünü tamamlıyor ve sahiplerin, evcil hayvanlarının normal davranışında belirgin olmayabilecek potansiyel sorunları tespit etmelerine yardımcı oluyor.

Görsel: Steady