Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Kasları Destekleyen ve Duruşu Düzelten Dış İskelet

Samsung’dan Kasları Destekleyen ve Duruşu Düzelten Dış İskelet

Samsung, yürüyüşü desteklemek amacıyla geliştirdiği The Gait Enhancing Motivational System'ı CES 2019’da tanıttı.

Askeri amaçlı ya da fabrika işçilerinin ve yaşlı insanların hareket kabiliyetini artırabilmek amacıyla farklı alanlara yönelik olarak farklı dış iskelet tasarımlarıyla karşılaşmak mümkün. Ford işçileri ve Panasonic işçileri bu tür dış iskeletleri kullanmaya başladı. Yaşlılar içinse Yves Béhar imzalı dış iskelet tasarımlarına yer verdik. Şimdi de Samsung, CES 2019’da tanıttığı The Gait Enhancing Motivational System (GEMS) adlı dış iskelet sistemiyle gündemde.

Yürüyüşü destekleyen “The Gait Enhancing Motivational System”

The Gait Enhancing Motivational System, alt gövdede yürüyüş için önemli noktalar diz, ayak bileği ve kalçayı destekliyor. İsmi “yürüyüşü iyileştiren motivasyon sistemi” anlamına geliyor ve bu isimden de anlaşılacağı üzere temel işlevi, kullanıcıyı yürürken desteklemek ve yürüyüşünü geliştirmek. Peki bu ne anlama geliyor? GEMS, yüzde 23 daha az enerji harcamanızı sağlıyor, duruşunuzu düzeltiyor ve hatta yürüyüş hızınızı neredeyse yüzde 20 oranında artırıyor. En azından vaatleri bu şekilde. En önemlisi de sağlık sorunları veya yaşlılık nedeniyle hareket kabiliyeti kısıtlanan insanlara fayda sağlayabilecek olması. Sistem; yürümekte, koşmakta veya ayağa kalkmakta zorlanan bu kullanıcılara kaslarının fazla çalışmasını engelleyerek yardımcı olabilecek.

The Gait Enhancing Motivational System, üç modelden oluşuyor. Kalçaları destekleyen GEMS-H, ayak bilekleri için GEMS-A ve dizler için GEMS-K. Her biri farklı ihtiyaçlara ve kaslara destek veriyor. Sistemin genel amacı ise yürüme asistanı olmak ve kullanıcıların gücü ve dengeyi geliştirmelerine yardımcı olmak için direnç sağlamak.

Sistemin en önemli parçası olan 1,2 kg ağırlığındaki GEMS-H merdivenlerden çıkmanıza yardımcı oluyor ve merdivenleri inerken stabilite ve direnç sağlıyor. Ayrıca Samsung, egzersiz amaçlı olarak da GEMS-H’e direnç eklenebileceğini belirtmiş.

Görsel: Samsung