Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ÇUBUK Animasyon ve Önlenemeyen Kıtır Kıtır Kahkahalar

ÇUBUK Animasyon ve Önlenemeyen Kıtır Kıtır Kahkahalar

Mert Dolapçıoğlu, Güven Bilge ve Emir Sağlam'ın hayata geçirdiği Çubuk Animasyon, Twitter'da yakaladıkları ivmeyle hızla yayılan ve yeni çıkış yapan bir mizah kanalı.

Yakın dönemde Türkiye’deki mizah yeni aktörler kazanıyor ve genişliyor. KALT bunun bir örneği idi. Özellikle Kadıköy ve Beşiktaş’taki açık mikrofon günleri ve oluşan stand-up toplulukları da bir başka örneği. Kimileri dijitalde kimileri ise analog olarak komediyi zenginleştiriyor. ÇUBUK Animasyon da mizah anlayışları ve animasyonlarıyla adeta ofis ortamında sessiz gülme sınavına tabi tutuyor izleyenleri.

Mert Dolapçıoğlu, Güven Bilge ve Emir Sağlam tarafından hayata geçen ÇUBUK Animasyon, 30-60 saniye aralığında, Türkiye kültüründen besleniyor. İş görüşmesinde İngilizce konuşmaktan plastik poşetlere karşı bilinçli olmaya, sinema tutkunu gencin hayallerinden Türk dizisi izlememe havalılığına kadar geniş bir yelpazede ülkenin kültürüne dokunuşlar bulunuyor. YouTube, Instagram ve Twitter’da bulunan ÇUBUK Animasyon, en büyük ivmesini 16 Ocak’ta Twitter’da yaşadı. Adeta bir dalga gibi gelen etkiyle hızla popülerleşiyorlar. Dün Twitter’da 700 civarı takipçisi olan hesap bu sabah 4 bin, birkaç saat sonra 5 bin, öğlen ise 6 bin takipçiye ulaştı.

Fanzinden animasyona

ÇUBUK, ürettiği videoların çıkışında ve bazı sosyal medya hesaplarında fanzin olduğunun sinyallerini veriyor. Geriye dönük araştırma yapınca da fanzin yayının yapıldığına ulaşabildim. Ancak şu anda bu hesaplar pivot edilerek animasyon olarak yeniden doğmuş. Mert, Güven ve Emir’in ürettiği animasyonlar üç mecrada da yayınlanıyor. Ayrıca YouTube üzerinde ekibin kendi arasında sohbetiyle doğan Podcast tadındaki videoları yer alıyor. YouTube’da 336, Instagram’da 1.625 takipçisi bulunan ÇUBUK Animasyon, içerik yelpazesinin genişliği, tadında uzunluğu ve taze komedisiyle insanı adeta oturduğu yerde kıtır kıtır güldürüyor.

Görsel: ÇUBUK Animasyon, Twitter