Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Meksikalı Çocuklara Yalnızca Noel Baba Değil Üç Bilge Kral da Hediye Getiriyor

Meksikalı Çocuklara Yalnızca Noel Baba Değil Üç Bilge Kral da Hediye Getiriyor

Hasbro ve ajansı (Anónimo) tarafından hazırlanan reklam filmi, Meksikalı çocukların El Día de Reyes gününde alacakları hediyeler için uykusuz geçen gecesini anlatıyor.

Meksika denince nefis tacoların, capcanlı renklerin, sokaklara taşan Latin müziklerinin ve özellikle de reggaeton ritminin, genci yaşlısı kadını erkeğiyle eğlenceli Latin danslarının akla gelmemesi mümkün değil. Tüm bu güzel enerjinin, coşkunun, tutkunun yanında, Meksikalıların  geleneklerine ve ailelerine bağlılığından bahsetmemek olmaz. Bu ülkede ölümler de düğünler de adeta bir festival tadında kutlanıyor. 2017 Pixar yapımı animasyon film Coco‘yu hatırlarsınız. Meksika’da Ölüler Günü’ne (Día de los Muertos) dair günümüzde de gerçekleştirilen bir çok ritüeli bu keyifli animasyon filmiyle izlemiştik. Ya da İngiliz ekip Tripod City’nin, Meksika’da ölüm ve hayatı inceledikleri belgesel kısası The Piñata King ile Noel, Paskalya ve doğum günü gibi özel günlerde oynanan piñatanın yapım sürecini görmüştük. Şimdi de Hasbro’nun, Üç Bilge Kral Günü’nden (El Día de Reyes) bahseden reklam filmi Insomnia That Is Worth It‘i izliyoruz.

En Tatlı Uykusuz Gece

Hristiyan inancına göre Noel, İsa’nın doğumunun kutlandığı bayramdır ve 24 Aralık gecesi kutlanır. Meksikalılara göre ise Noel kutlamaları  yalnızca Noel Gecesi ile kalmaz, 6 Ocak’ta kutlanan El Día de Reyes gününe kadar sürer. İnanışa göre, gökyüzündeki yıldızları okuyan ve isimlerinin Gaspar, Melkior ve Baltazar olduğuna inanılan 3 bilge kral,  5 Ocak gecesi bebek İsa’yı ziyaret eder ve ona altın, günnük ve mür hediye eder. Günümüzde de bu inanış hala devam ediyor. Meksikalı çocuklar 3 bilge krala, 6 Ocak günü yılbaşı ağacının altında bulmayı umut ettikleri hediye ve oyuncakları anlatan mektuplar yazıyor. Sevilen oyuncak markası Hasbro da, Meksikalı çocuklar için oldukça önemli olan bu ritüeli anlatan bir reklam filmiyle karşımıza çıkıyor. Yapımcılığını Mango Films‘in üstlendiği filmde, ertesi gün alacakları oyuncakları heyecanla bekleyen çocukları bir türlü uyku tutmuyor. Bir çok çocuğun bu uykusuz bekleyişi yaşadığı gece yayına çıkan reklam filmiyle Hasbro’da çocukların bu heyecanını onlarla paylaşıyor.

Künye:

Reklamveren: Hasbro de México
Reklam Kampanyası: Día de Reyes
Reklam ajansı: (anónimo)
Genel Müdür – CEO: Raúl Cardós
Yaratıcı Müdür Yardımcısı: Hernán Jauregui
Yaratıcı Yönetmen: Fernando Torres & Maximiliano Preciado
Marka Genel Müdürü: Jaime Vidal
Marka Müdürü: Elizabeth Cherem
Prodüksiyon Şirketi: Mango Films
Yönetmen: Eduardo Ávila
Baş Yapımcı: Laura González
Uygulayıcı Yapımcı: Valeria De León
Görüntü Yönetmeni: Juan Castillero
Prodüksiyon Tasarımı: Diego Velazquez
Düzenleyen: Arturo Muñiz
Orijinal Müzik: Ricardo Arreola & Sergio Madrigal
Stilist: Karla Rivera

Görsel: Vimeo