Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Konuşarak Çince Öğreten Akıllı Hoparlör Lily

Konuşarak Çince Öğreten Akıllı Hoparlör Lily

Akıllı hoparlör Lily, ev konforunda dil öğrenme sürecini diyaloğa dönüştürerek daha kolay akılda kalmasını sağlıyor.

Yeni bir dil öğrenmek oldukça uzun bir süreç ve büyük bir enerji istiyor. Yurt dışı dil eğitim programları, kurslar ve konuşma dersleri derken süreç hem maddi hem de manevi olarak yorucu olabiliyor. Yeni bir dil öğrenmek isteyenlerin günlük hayatlarında o dille daha fazla zaman geçirmeleri ve pratik yapmaları, öğrenme sürecini de oldukça kolaylaştırıyor. Gelişen teknolojiyle birlikle, karşılaşılan bu soruna da çözümler üretiliyor. Geliştirilen akıllı hoparlör Lily, Çince öğrenmek isteyen kişilere yardımcı olması ve süreci daha kolay bir hale getirmesi için tasarlandı.

Batı dillerinden çok daha farklı bir yapıya sahip olan Çince öğrenme sürecinde batının aynı dil ailesinden gelen dillerine göre  daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyuyor. Akıllı hoparlör Lily, bu süreci kolaylaştıran ve size çeşitli konularda yardımcı olan bir cihaz. Dil öğrenme yolculuğu boyunca da hem arkadaşlık ediyor hem de yapılan yanlışları düzeltiyor.

Bir dili öğrenmenin en hızlı yolu o dilde yayınlanan kitapları okumaya çalışmak veya o dilde daha fazla konuşma pratiği yapmaktan geçiyor. Lily bu anlamda, Indiegogo üzerinde fonlanan ve an itibariyle 1 milyon dolar fon toplayan, dil öğrenmede ihtiyaç duyulan koşulları kullanıcının hizmetine sunan bir ürün.

Dil öğrenmenin akıllı ve pratik yolu

Sorduğunuz sorulara anlık olarak cevap veren Lily, öğrenme sürecini oyunlaştırarak eğlenceli bir zaman geçirmeyi sağlıyor. Çince’ye çevirmek istediğiniz cümleleri Lily’ye sorduktan sonra size Çince’deki karşılığını söylüyor ve sizden bunu tekrar etmenizi istiyor. Ayrıca yaptığınız çevirileri Lily’nin uygulaması üzerinden takip edebiliyor ve geri dönüp tekrar edebiliyorsunuz.

Profesyoneller tarafından oluşturulan Lily eğitim programı, seviye seviye ilerlemenizi sağlıyor ve bu sayede dil öğrenmenin karmaşası içerisinde kaybolmanızı da engelliyor. Kelime öğrenme süreci de daha kolay ve eğlenceli bir hal alıyor elbette. Lily bu konuda sesli oyunlarla, sözlü sorularla ve animasyonlarla aktif olarak kelime öğrenmenize yardımcı oluyor.

Ayrıca Lily, kurduğunuz cümlelerin telaffuzuna göre sizi uyarıyor ve eğer yanlışsa cümleyi doğru telaffuz etmenizi sağlıyor. Bu sayede hangi kelimelerin yanlış telaffuz edildiğini görerek süreci daha sağlıklı bir şekilde yönetebiliyorsunuz. Ayrıca Lily siz onunla etkileşime geçtiğiniz andan itibaren seviyenizi belirlemeye başlıyor ve programınızı oluşturuyor.

2019 yılı içerisinde, Fransızca ve İspanyolca öncelikli olmak üzere Çince’den farklı dil öğrenme programları, güncellemelerle birlikte kullanıcılara sunulacak. Harman ve JBL’de uzun yıllar çalışmış mühendisler tarafından geliştirilen Lily bir akıllı hoparlör olarak da kaliteli bir deneyim sunuyor. Lily’nin Indiegogo kampanyası 12 gün sonra sona erecek. Erken dönem siparişlerini 149 dolardan alan şirket, piyasa fiyatını ise 399 dolar olarak belirlemiş.

Görsel: Indiegogo