Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Masa Lambası ve Hoparlör Bir Arada

Masa Lambası ve Hoparlör Bir Arada

IKEA, Sonos ile birlikte geliştirdiği masa lambası özelliğine sahip SYMFONISK adlı hoparlörlerin satışını duyurdu.

Akıllı evler üzerine çalışmalar yapan ve aksesuarlar üreten IKEA, 2017 yılında ekonomik, basit ve ulaşılabilir akıllı aydınlatma koleksiyonunu tanıtmıştı. 2018 Nisan ayında ise Eneby isimli Bluetooth hoparlörünün haberini yapmıştık. IKEA, şimdi bu iki işlevi bir araya getiren yeni bir model ile karşımızda. IKEA ve Sonos ortaklığıyla üretilen SYMFONISK isimli hoparlör 2019 Ağustos’ta satışa çıkıcak. Sonos logosuna sahip WiFi hoparlör diğer Sonos ürünleri gibi uygulama üzerinden kontrol edilebilecek.

IKEA şimdilik iki farklı model tanıtımı yaptı. 99 dolar satış fiyatı ile kitaplık hoparlörü ve 179 dolara satılacak olan masa lambası hoparlörü. Ürünler için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk belirlendi. Kitaplık hoparlörü yatay ve dikey kullanmanın dışında küçük bir raf olarak da kullanılabilir. Masa lambası hoparlörü ise hem ışığı hem sesi birleştiren oldukça basit ve dekoratif bir ürün. Avantajı iki farklı özelliği tek bir ürün içerisinde bulundurması. Amazon Echo Plus ya da Apple HomePod benzeri hoparlör alt kısmı oluştururken üst kısmı işlevsel bir masa lambası.

IKEA ve Sonos, hoparlörü ayrı masa lambasını ayrı kullanmak yerine ikisini birleştirip dar alanlar için estetik bir çözüm sunuyor. Belirlenen renkler ve ürünün tasarımı, hoparlörün, kitaplıkta ya da bir masada dikkat çekmeden yer almasını sağlıyor. Böylelikle etrafınızı saran bir ses sistemi oluşturulurken, ürün diğer eşyalarla uyumlu bir şekilde gizlenebiliyor.

Sonos uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor

Hoparlörü rakiplerinden ayıran en büyük özellik herhangi bir Sonos ürünü gibi diğer Sonos hoparlörle bütünleşebiliyor olması. SYMFONISK, Sonos uygulaması üzerinden diğer Sonos cihazlarına bağlanıyor ve ayrıca sesli komutları yerine getiriyor. IKEA akıllı ev departmanı başkanı Björn Block, her evin ortamı ısıtan ışığa sahip bir masa lambası bulundurduğunu, ürünleri sayesinde bu masa lambasının aynı zamanda ortama güzel bir ses katacağını söylüyor. Ürünün, müziği ve sesi her odaya farklı bir şekilde dağıtmasına olanak sağladığını belirten Block, ana hedefin bu olduğu ancak Sonos uygulaması sayesinde sesli komutları da yerine getirebilmesinin ürünün bir artısı olduğunu söylüyor.

SYMFONISK, IKEA ürünü olarak sadece IKEA mağazalarında ve internet sitesinde satışa sunulacak. Sonos genel başkan yardımcısı Tad Toulis bu durumun ürünü Sonos açısından ikinci plana itmeyeceğini belirterek, Sonos ürünleri için gelecek bütün güncellemelerin ve eklenecek yeni fonksiyonların bu ürün için de geçerli olacağını belirtiyor. SYMFONISK, 9-14 Nisan tarihleri arasında Milano Tasarım Haftası‘nda (Salone del Mobile) gösterilecek.

Görsel: IKEA