Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Minimalizmiyle Bluetooth Hoparlör: Eneby

IKEA Minimalizmiyle Bluetooth Hoparlör: Eneby

IKEA, Eneby isimli Bluetooth hoparlör koleksiyonuyla artık evinizin ses kalitesini önemsediğini de belirtiyor ve ürün ailelerinde ses segmentine merhaba diyor.

IKEA yaptığı koleksiyonlarla hepimizin gönlünü her defasında çalıyor. Evet, belki her evin biraz birbirine sebep oldu ama yine de güzel koleksiyonlara sahip. Kedi ve köpekler için çıkardıkları koleksiyon mesela hepimizi biraz kalbinden vurdu. Ya da havalı hayaletlerin ev partisi gibi reklamlarıyla da hep ilgimizi çekiyor. Şimdi de IKEA, Eneby isimli Bluetooth’lu hoparlör koleksiyonuyla ses ürünlerine ilk girişimini gerçekleştirdi.

İskandinav kendin-yap mobilya devi Eneby hoparlörlerini 2 boyda satışa çıkarıyor şimdilik. Tüm ürünlerin ön kısımları kumaş kaplama, gri ve siyah olmak üzere iki farklı renkten oluşuyor. Cihazların ön kısmında açık ya da kapalı olduğunu gösteren küçük bir ışık var. Her IKEA ürünü gibi bu ürünlerde minimal ve basit bir tasarıma sahip.

Minimal Tasarım Maksimum Ses Kalitesi

Farklı ortamlara uyum sağlamaları için IKEA cihazı duvara monte edilebilecek ya da düz bir yüzeye yerleştirilebilecek şekilde tasarlamış. Ayrıca IKEA Eneby hoparlörleri Kallax ve Eket depolama ünitelerine sığacak büyüklükte yapmış. Böylece her IKEA ürününde olduğu gibi yine birbirleriyle uyumlu şekilde kullanabiliyorsunuz.

Eneby’nin üzerindeki tutmacı da taşınabilir kullanımlar için kolaylık sağlıyor. Ürünü bataryasını takıp rahatça yanınızda gezdirebiliyorsunuz. Bu arada Eneby de onu kullanmadığınızda otomatik olarak kendini kapatıyor. Yani evden çıkarken havalı bir gidiş yapmak istiyorsanız çıkış şarkınızı açıp gidebilirsiniz. Eğer bir liste çalmıyorsanız belli bir süre sonra kendi kendini Eneby kapatacaktır. Eneby’lerin bataryası 8-10 saat arası çalışır durumda olmasına olanak tanıyor ayrıca. Ses kalitesinin de gayet güzel olduğunu YouTube’daki deneme videolarından görebilirsiniz.

Küçük olan Eneby hoparlörü 20×20 cm ebatlarında minik bir kare, büyük olansa 30×30 cm büyüklüğünde. Küçük olan 49 dolar’dan, büyük olansa 89 dolar’dan satışa sunuldu. Eğer IKEA evinizin her şeyiyse evinizin sesi olmasını da deneyebilirsiniz tabii.

Görsel: IKEA