Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bang and Olufsen’den Hoparlörde Yeni Devir: Beosound Edge

Bang and Olufsen’den Hoparlörde Yeni Devir: Beosound Edge

Minimal bir tasarım harikası olan yeni hoparlör Beosound Edge'in ses kontrolü için ürünü ileri geri yuvarlamak yeterli.

İnsanlık tekerleği icat ettiğinde her şey bir bakıma değişti. Artık bir insandan daha fazlasıydı çünkü. O tekerlek formunun üzerine kim bilir neler getirecek ve evrimi boyunca neler tasarlayacaktı? Şimdi tekerleğin bulunuşundan binlerce yıllar sonra Bang and Olufsen müzikal bir teker tasarlıyor ve ikinci cümledeki sorumuzun yanıtını bizlere veriyor. Minimal bir tasarım harikası olan yeni hoparlör Beosound Edge’in sesini açıp kapatmanız için tekerlek gibi yuvarlamanız yeterli.

Kasım’da satışa sunulacak Beosound Edge, IFA Berlin 2018’in tasarım gözdelerinden. Beosound Edge, ev için güçlü ve dinamik bir ses performansı sunuyor. Minimalist tasarım nesnesi, sezgisel dokunma ve hareket için tasarlandı. Hoparlör, ses netliği, hassasiyet ve güzelliğin bir birleşimi adeta. Ses kontrolünü dengeli bir şekilde dairenin etrafına yayan tasarımıyla böylece yanlış ses performansına da izin vermiyor.

Minimal Görünen Bir Deneyim Harikası

Beosound Edge, siyah bir tekstil kaplaması olan basit bir krom silindir gibi görünüyor ilk bakışta. Ama minimal tasarımının gerisinde bir kullanıcı deneyimi ve ürün tasarımı birlikteliği saklı. Sadece bas için 10 inçlik bir woofer var üründe. Ayrıca orta frekanslarda ses sağlayan iki çift 4 inçlik sürücü ve yüksek notlar için kullanılan iki 0,75 adet tweeter. Yani bu ürüne sahip olduğunuzda ses deneyimi için başka bir yan ürüne eliniz ya da gözünüz ya da kulağınız gitmeyecek.

Beosound Edge’in dairesel şekli iki yerleştirme seçeneğine izin veriyor. Ya zeminde, yanında duran mobilyaların renkleri ile harmanlanıyor ya da duvara yerleştiriliyor. Tasarımın evdeki boşlukları bölümlemesine meydan okuması amaçlanmış. Ki evdeki birçok nesnenin köşeli olduğunu düşünürsek bu ürünün göze çarpması bir gerçek.

Üzerindeki sezgisel dokunmatik arayüzü ise bireyle iletişime geçebiliyor. Hoparlöre yaklaştıkça, yakınlık sensörleri sayesinde, dokunmaya duyarlı alüminyum arayüz hayat buluyor. Daha sonra yüzeyde basit bir etkileşimle dinlediğiniz parçaları başlatma, durdurma veya atlama gibi komutları gerçekleştirebiliyorsunuz. Beosound Edge, havada dururken bile ileri yahut geri döndürdüğünüzde ses seviyesini ayarlamak için kalibre olabiliyor.

Dünyaca tanınan tasarımcı Michael Anastassiades ile işbirliği içerisinde tasarlanan Beosound Edge, gündelik yaşamdaki ses kalitesini arttırmayı arzulayan bir Danimarka tasarımı. Lüks bir ürün ama hayatınızda müzik önemli bir konumdaysa lüks değil.

Görsel: Bang and Olufsen