Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşmiş Milletler’den Yaşayan Dilekçe

Birleşmiş Milletler’den Yaşayan Dilekçe

Bu sene Birleşmiş Milletler, #NotATarget kampanyasıyla dünya liderlerinin çatışmalı bölgelerde sivilleri korumaları ve harekete geçmeleri çağrısında bulunuyor.

Hepimizin bildiği ve bilmediği birçok şey var. Mesela geçen sene çatışma bölgelerinde ölen 4 kişiden 3’ü sivildi. Yüksek bir oran değil mi? O zaman size bir bilgi daha vereyim. Geçen seneye göre çatışma bölgelerinde ölen sayısı %38 oranında artış göstererek 32 bin kişiye yükseldi. Bu sene bu konuya dikkat çekmek isteyen Birleşmiş Milletler güzel bir kampanyayla Dünya İnsani Yardım Günü’nde karşımıza çıktı.

Her yıl 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü olarak kutlanıyor. Bu sene Birleşmiş Milletler, #NotATarget kampanyasıyla bu günü daha da etkileyici hale getirmeyi hedefledi. BM dünya liderlerinin çatışmalı bölgelerde sivilleri korumaları ve harekete geçmeleri çağrısında bulunuyor bu kampanyayla.

Kampanyada bu sefer imza toplanmıyor, selfie toplanıyor.  Yaşayan dilekçe, dünyada sivillerin neyle karşılaştığını ve çatışma bölgelerindeki işçilere nasıl yardım edileceğini liderlere hatırlatmak için selfie’leri kullanıyor. BM’ye bu kampanyada ajansı VML New York ve prodüksiyon ortakları Missing Pieces ve Standard Transmission yardımcı oluyor.

İmza yok. Doldurulacak ya da okunacak bir form yok. Fakat insanları birbirine bağlayabilecek bundan daha değerli bir veri var. Yüzlerinin fotoğrafları. Böylece insanlar bu yaşayan dilekçeye dünyanın her yerinden katılım gösterip fotoğraflarını yükleyip destek olabiliyorlar.

Yüzün Varken Kelimelere Gerek Yok

İmzaların ikinci ayağındaysa yeni bir teknolojiyle bu fotoğrafları 3B görsellere dönüştürmek ve bunu bir sanat yerleştirmesinde kullanmak yer alıyor. Dilekçe için yüklenen görseller bu teknolojiyle 19 Ağustos’ta BM binasında gerçekleştirilen sanat yerleştirmesinde 3B olarak yerlerini aldı. The Reflection isimli yerleştirmede aynalama ve hareket sensörleri yardımıyla o gün orada bulunan dünya liderleri ve delegeleri yerleştirmeyle etkileşime geçtiler. Burada kampanyanın amaçı dilekçedeki kişilerin bu önemli siyasi şahısları izlemesi ve tüm dünyanın onları izliyor oluşu hissinin o kişilere geçmesi.

Yaşayan dilekçeyi oluşturan binlerce yüz, dünya liderleriyle yüzleşti ve çatışma bölgelerinde sivilleri korumaya yönelik yasal yükümlülüklerini hatırlatmak için onlara gözlerini dikti. Hoş bir sanat çalışması ve fikri. Dijital heykel Eylül ayının sonlarına kadar BM Genel Kurulu’nun önünde görülebilecek.

 Künye:

Reklamveren: Birleşmiş Milletler, OCHA
Ajans: VML NEW YORK
Yapım Şirketi: Missing Pieces, Standard Transmission
Sorumlu Yaratıcı Yönetmen: Fabio Seidl
VML Yaratıcı Grup Yöneticisi: Dave Quintiliani
VML Sorumlu Yönetici, Yaratıcı Teknolojiler: Craig Elimeliah
VML Kıdemli Reklam yazarı: John Figlesthaler
VML Kıdemli Sanat Yönetmeni: Elliott Graham
VML Sanat Yönetmeni: Colby House
VML Sorumlu Yaratıcı Yönetmen: David Drayer
VML Yaratıcı Yönetmen: Andy Mcleod
VML Kıdemli Hareket Tasarımcısı: Carson Catlin
VML Yaratıcı Teknoloji Yöneticisi: Josh Wolf
VML Reklam yazarı: Mark Leephaibul
VML İdari Yönetici: Chris Furse
VML Kıdemli Yapımcı: Tracy Moore
VML Süpervizör, Müşteri İlişkileri: Andrea Correal Vasquez
VML Kampanya Program Sorumlusu: Lani Mann
VML Sorumlu Bağlantı Yöneticisi: Erica Shwartz, Melissa St. Fleur, Tiffany Do
VML Bağlantı Yöneticisi: Zaneta Reid
VML Müşteril İlişkileri Yöneticisi: Kate Boccio
BM: Kirsten Mildren, Belinda Gurd, Amanda Pitt, Matteo Minasi, Alexandra Eurdolian
Standard Transmission: Manu Sawkar, Jolly Banerjee
missing pieces: Mike W, Josh Sussman, Ari Kuschnir, Ray Tintori, Dave Saltzman, Edward Grann, Brian Latt, Kate Oppenheim, Kathryn Berk

Görsel: YouTube