Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşmiş Milletler’in Kadın Temalı Projesinde Spice Girls Esintisi

Birleşmiş Milletler’in Kadın Temalı Projesinde Spice Girls Esintisi

Birleşmiş Milletler, 2030 yılına kadar gerçekleştirmek istediği kadınlara yönelik küresel hedeflerini Spice Girls’ün bir döneme damgasını vuran şarkısı Wannabe ile anlatıyor.

Kalabalığı ayağa kaldırmak ve harekete geçirmek için sanıyoruz Spice Girls grubundan daha etkili bir müzik grubu düşünülemezdi. Her biri genç kızların dilinde marş haline gelen hit parçalarıyla bir zamanlar ortalığı kasıp kavuran Spice Girls’ün Wannabe parçası bu ayın 8’inde 20. yılını doldurdu. Bu defa, cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için söylenen Wannabe, genç kızların ve kadınların gerçekten neler istediklerini gözler önüne seren bir reklam filmiyle destekleniyor.

Kız gücünün çok yol kat ettiğini ve bunu daha da ileriye götürmek gerektiği vurgulayan kampanya Birleşmiş Milletler için hazırlandı. Kampanya, insani çabalar ve hedefler için hazırlanan sıkıcı kampanyalara taşıdığı enerjiyle farklı bir boyut kazandırıyor. Birleşmiş Milletler, 2030’a kadar 17 sürdürülebilir gelişim hedefini gerçekleştirmek istiyor ve bu hedefleri kampanya için hazırlanan reklam filminde rap müzik eşliğinde anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=wWzmbdfykdU
Birleşmiş Milletler’in 5. sırada yer alan hedefi kadın-erkek eşitliği. Reklam filmini Project Everyone’ın hazırladığı, MJ Delaney tarafından yönetilen ve #WhatIReallyReallyWant etiketiyle desteklenen proje, kadınların erkeklerle eşit şartlarda eğitim almasını, çalışmasını, çocuk yaşta evliliklerin son bulmasını ve kadına yönelik şiddeti durdurmayı amaçlıyor. Reklam filminde -genellikle dünyanın onları bu şekilde görmeye alışık olmadığını varsayarsak- Müslüman başörtülü kızların sınıfta Wannabe eşliğinde dans ettikleri sahne ve tahtaya asılan örtüye yansıyan “Tüm kızlar için eşit eğitim” yazısı kampanyanın en etkili sahnelerini oluşturuyor.

Reklam filminde Hindistanlı Bollywood yıldızı Jacqueline Fernandez’in yanı sıra Nijerya, Güney Afrika, Birleşik Krallık, Amerika ve Kanada’dan sanatçılar ve dansçılar yer alıyor. Birleşmiş Milletler’in küresel hedefler için oluşturduğu The Global Goals Twitter sayfasında kadınlar vermek istedikleri mesajları dünyayla paylaşıyor.

Görsel: YouTube