Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Yeni Sanatçı İçin 3 Müzik Videosu

3 Yeni Sanatçı İçin 3 Müzik Videosu

Telekomünikasyon şirketi Three Ireland, İrlandalı yeni çıkış yapan müzisyenleri destekleyerek 3 sanatçıya müzik videoları hazırladı.

Markalar ve müzik gruplarının iş birliği güzel sonuçlar doğuruyor. Karen O’ ve Kenzo’nun Yo! My Saint! çalışması, IKEA ve Teleman’ın ev tekstili odaklı müzik videosu, Can Bonomo ve Axe iş birliği… Bunlar gibi pek çok güçlü örnek görüyoruz. Bugünkü haberimizin konusu da Telekomünikasyon markası Three Ireland için hazırlanan Made by Music isimli müzik videosu serisi.

İrlanda’nın en çok ödül kazanan reklam ajansı Boys+Girls tarafından hazırlanan projede; müziğin insanları bağlayıcı etkisi vurgulanıyor. Bunun için de İrlanda’nın yeni müzik yetenekleriyle çalışılmış. 5 yıllık bir müzik sponsorluğu stratejisi benimseyen Three Ireland’ın finanse ettiği videolar ile sanatçılar Jafaris, Saint Sister ve Kormac’ın müzik kariyerlerine de destek sağlanmış. Made by Music (#MadeByMusic); çeşitli müzik festivallerine verdiği destekle bilinen markanın müzisyen sponsorluğu platformu kapsamındaki ilk adımı.

Proje kapsamında Three Ireland, her bir sanatçıyı 4 haftalık dönemler boyunca destekleyerek videoları öne çıkarmış. Böylece; müzik piyasasında kendine yer edinmeye çalışan bu sanatçıların daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olunmuş. Bu anlamda proje belki de türünün ilk örneği denebilir.

Proje; 3 müzik videosundan oluşuyor. Yaz aylarında piyasaya çıkan Jafaris ve Saint Sister videolarının yanına son son eklenen halka Kormac ve Jack O’Rourke’dan New Day parçasının videosu. Video; Soweto’dan bir genç adamın müziğin gücüyle insanları bir araya getirmesini ve onlara güç vermesini anlatıyor.  Video, 2012 yılında Cannes Lion Young Director Award’ı kazanan William Armstrong tarafından yönetilmiş.

Farklı Kanallarla Destekleniyor

Projedeki videoların hepsi İrlanda müziğinin çeşitliliğini ve orijinalliğini vurgulamayı amaçlıyor. Ajans, videolarda markanın müzikle olan bağını yansıtacak bir yaklaşım yaratmayı hedeflemiş. Videolar aynı zamanda radyo, TV, sosyal medya, halkla ilişkiler faaliyetleri ve dijital platformlarla da destekleniyor. Made by Music kapsamında yer alan sanatçılar, Eylül ayında İrlanda’nın en büyük müzik festivali Electric Picnic’te de sahne alacak. Şarkılar hakkında detaylı bilgiye proje için hazırlanan internet sitesi üzerinden de ulaşılabiliyor

Künye:

Reklamveren: Three Ireland
Marka ve Pazarlama Başkanı: Aislinn O’Connor
Dijital Pazarlama Yöneticisi: Cian McDonagh
Pazarlama Kampanya Yöneticisi: AnnMarie O’Brien
Reklam Ajansı: Boys + Girls
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Rory Hamilton
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Pat Stephenson
Yaratıcı Yönetmen: Kris Clarkin
Sanat Yönetmeni: Bex McNally
Reklam Yazarı: Avril Delaney
Stratejik Planlama: Chloe Hanratty
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Clare Kerlin
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Andrea Dalton Doran
Müşteri Temsilcisi: Jelena Stancevic
Yapım Sorumlusu: Derek Doyle
Yapım: Keeva Bolger
Tasarım Sorumlusu: Barry Smith
Motion Tasarım ve Canlandırma: Patrick Horan
Yapım Şirketi: Antidote
Yönetici Yapımcı: Andrew Freedman
Yönetmen: William Armstrong
Yapım Koordinatörü: Paula Stewart
Uygulayıcı Yapımcı Zimbabwe: Lesley-Anne Mulder
Yapım Yöneticisi Zimbabwe: Carine Tredgold
Görüntü Yönetmeni: Katelin Arizmendi
Offline Kurgu: Witehouse Post London
Kurgucu: Stephen Dunne
Ses Tasarım: Gavin Little
Post Prodüksiyon: Windmill Lane
Renklendirme: Matt Branton @ Windmill Lane
Oyuncular: Tatenda Thom, Roy Kaseke,Tapiwa Tadiyosi
Müzik:  Kormac – ’New Day’ Feat. Jack O’Rourke
Müzik Yönetim:  Joe Clarke at CWB
Müzik Danışmanı: John McCallion

Görsel: YouTube