Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havalı Hayaletlerin Canlandırdığı Ev Partisi

Havalı Hayaletlerin Canlandırdığı Ev Partisi

IKEA'nın yeni filmi sıkıcı bir ev partisini renklendiren havalı hayaletler üzerinden IKEA ev tekstili ürünlerini anlatıyor.

IKEA; “Wonderful Everyday” stratejisi çerçevesinde, aile yaşamına eğlenceli bir dokunuş katan sevimli filmlerle geliyor. Vahşi bir aslanın ev yaşamını irdeleyen film gibi… Yine bu strateji çerçevesinde reklam ajansı Mother London, bu defa da stil sahibi hayaletler aracılığıyla IKEA ev tekstili ürünlerini anlatıyor.

Daha önce iPhone X’in lisede geçen filmini de çeken Dougal Wilson’ın yönettiği 1 dakikalık reklam filmi, karanlık bir eve giren hayaletlerle başlıyor. Alıştığımız hayalet görselliği içinde, beyaz çarşaflı siyah yuvarlak gözlü, sevimli tipler bunlar… Bu arkadaşlar ufak ufak bir ev partisi yapmaya başlıyorlar. Elektro-pop bir müzik, yiyecekler vs. var ama partinin çok da eğlenceli olduğu söylenemez. Ta ki stil sahibi, havalı ve desenli hayaletler gelip de partiyi renklendirene kadar…

Renkli, Desenli Hayaletler

İçeri giren renkli karakterler hip hop müzik koyup ortama neşe katmayı başarıyorlar. Danslar, eğlenceler, selfie’ler derken parti, tam bir partiye dönüşüyor. Beyaz çarşaflı hayaletler bu yeni ve daha yaramaz hayalet grubu hakkında ne düşünüyor tam bilemesek de partinin daha eğlenceli geçmeye başladığı kesin.

Birden ev sahiplerinin anahtar sesinin duyulmasıyla birlikte renkli hayalet arkadaşlarımız, odanın içerisindeki aksesuarlara dönüşüyorlar. Halılar, battaniyeler, yastıklar ev de parti gibi daha havalı ve daha cümbüşlü bir hale bürünüyor. Ev sahipleri içeri girip şaşkınlıkla odayı süzüyorlar, bir koltuğa oturup etrafı inceliyorlar Kadın gördüklerinden hoşnut, “Baya iyi görünüyor.” diyor. Film de bununla birlikte mesajını veriyor ve insanları kumaş konusunda başına buyruk (Be a maverick with fabric) davranmaya çağırıyor.

Kampanya için filmin yanı sıra, bir de müzik videosu hazırlandı. Teleman’ın müziğinin kullanıldığı video, IKEA ev tekstili ürünlerini müziğin ritmi içerisinde gösteriyor. Video, bu hafta içerisinde YouTube üzerinde yayına girecek. Aynı zamanda marka tarafından Instagram Hikaye olarak da paylaşılacak.

Künye:

Reklamveren: IKEA
Reklam Ajansı: Mother London
Yönetmen: Dougal Wilson
Yapım Şirketi: Blink
Yönetici Yapımcı:  James Studholme
Yapımcı: Ewen Brown
Görüntü Yönetmeni: Lasse Frank
Kurgu: Final Cut
Kurgucu: Joe Guest
Yapımcı:  Michelle Corney
2B: Bruno Fukumothi
Post Prodüksiyon: MPC
3B: Diarmid Harrison Murray
Telecine: Jean Clement Soret
Yapımcı: Amy Richardson
Ses: 750MPH, Sam Ashwell
Yapımcı: Mary-Ann D’Cruz
Müzik: Come Baby Come, K7

Görsel: YouTube