Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Bakışıyla Ortalığı Dağıttı

Bir Bakışıyla Ortalığı Dağıttı

iPhone X için hazırlanan yeni reklam, bakışıyla tüm kilitleri açabilen bir lise öğrencisi üzerinden telefonun Face ID özelliğini anlatıyor.

Face ID, iPhone X‘un bir özelliği. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde şifre ya da parmak izine gerek duymadan sadece bakışla telefonun açılabilmesini sağlıyor. Apple’ın iPhone X için yayınladığı son reklamı da bu özelliğe odaklanıyor ve sadece telefonun değil; her şeyin bakışla açılabildiği, eğlenceli ve abartılı bir dünya yaratıyor.

“Unlock” ismini taşıyan 1 dakikalık reklam, bir lisede geçiyor. Filmimizin kahramanı lise öğrencisi bir kız. Okul koridorlarında dolaşırken bakışıyla telefonunu açabildiğini fark ediyor ve eğlence başlıyor. Kız sadece telefonun ekran kilidini değil, tüm kilitleri bakarak açmaya başlıyor. Sıra sıra dizilmiş öğrenci dolapları, kapılar, kavanoz kapakları, akvaryum içindeki dekoratif sandık… Hepsi kızın bakışlarından nasibini alıyor.

face id_apple_unlock_bigumigu_

Kızımız spor salonundan sanat atölyesine, koridorlardan sınıflara okulun çeşitli mekanlarında zaman zaman koşarak zaman zaman perende atarak dolaşırken arkasında da bir karmaşa bırakıyor. Dosyalar dağılıyor, laboratuvardaki kurbağalar kaçıyor, toplar etrafa yayılıyor.

Kızın bakışlarıyla yaratabildiği kaos hafiften “Carrie” filmini andırsa da elbette bu reklam filminin tonu akran zorbalığına maruz kalıp kinetik enerjiyle okulu mahvetmeye karar veren Carrie’ninki gibi karanlık değil. Kızın arkadaşlarının dolabını açıp okulu dağıtması çok da aferin’lik bir durum olmasa da buradaki kız sempatik, olan bitenle de eğleniyor, bizi de eğlendiriyor. Müzik neşeli, her yer rengarenk, detaylarsa mizahi…

Net Bir Şekilde Anlatılan Ürün Özelliği

17:03’ten 17:04’e kadarki 1 dakika içerisinde okulun altını üstüne getiren kızımız, filmin sonunda arkadaşından gelen “Neredesin?” mesajıyla okuldan ayrılıyor. Film de Face ID özelliğini vurgulayarak bitiyor. Bu anlamda aslında bir ürünün tek bir özelliğine odaklanmasıyla bir demo filmi olduğu bile söylenebilir. Zira hem özelliği anlatıyor, hem de bunu nasıl kullanacağınızı çok net bir şekilde veriyor. Ancak bunu teknik ve kuru bir şekilde anlatmak yerine abartıyı kucaklayarak seyir keyfi vadeden bir filmle yapmayı da başarıyor.

Künye:

Reklamveren: Apple
Yönetmen: Dougal Wilson

Görsel: YouTube