Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
34 Bölümlük Pre-Roll Dizisi

34 Bölümlük Pre-Roll Dizisi

Rus BBDO ajansı Bootleg, Rostelecom markasına 10 saniyelik pre-rollar için The Buzz'ı yani 34 bölümlük internet dizisini çekti.

Reklamların kendini izletemediği bir dönemdeyiz. Reklam engelleyici eklentiler bizim en önemli yoldaşımız eğer reklamı geç butonuyla uğraşmak istemiyorsak. Ama tabii reklam izletmek zorlaştıkça reklamı izlenebilir kılmak için düşünülen düşünceler de izleyici kitlesinin zevklerine göre ve reklam mecrasının özelliklerine göre şekilleniyor. Rus BBDO ajansı Bootleg de Rostelecom markasına 10 saniyelik pre-rollar için internet dizisi kurguladı.

10 Dakikadan Az Süren Bir Sezon

Adı “The Buzz” olan 10 saniyelik internet serisi 34 bölüme sahip. Günümüzde artık dizilerin sezonları 3-4 filme denk geliyorken pre-roll dizisi de zaten bir kısa videoya denk geliyor. Her bir bölümde az biraz drama yaşayan bir aileyi görüyoruz ve drama yaratan sorun Rostelecom’un bir hizmeti ya da ürünüyle bağdaşarak çözülüyor. Hikayenin tamamını bir defada izlerken araya giren anlatıcı hikayeyi biraz bölüyor. Amacı bölmek olmasına rağmen bütünde de sırıtmayacak şekilde kurgulanabilirmiş ama.

İnternet serisinin esas özelliği sürekli izleyicileri hedefliyor oluşu. Birini izlerseniz diğer bölümlerin de hedeflemesine girmiş olursunuz. The Buzz’ın bölümlerinden birine denk gelirseniz ve devamını izlemek isterseniz pre-roll üzerinden serinin tamamını izleyebileceğiniz YouTube sayfasına yönlendiriyorlar. The Buzz pre-roll serisinin beş bölümü daha ikinci gününde 7.5 milyon görüntülenme elde etti.

Geçtiğimiz Eylül’de de Türkiye’de Concept tarafından Vestel için hazırlanan Viziizle platformu bumper ad kavramına farklı yaklaşıp, 6 saniyelik bölümlerden oluşan 3 yeni dizi yayınlamıştı. Türk dizilerinin klişeleşmiş kurgularından beslenen Göz Yaşlarım Sel Oldu, Hanımağa ve Kara Talih dizileri ismiyle müsemma yapımlar. Kara Talih ve Gözyaşlarım Sel Oldu 9 bölümden oluşurken Hanımağa ise erken final yapmak zorunda kalıp 5. bölümüyle sonlanıyordu. 2016’da BBDO Belçika da Proximus markası için The Fastest Soap isimli, aynı tarz bir iş yayınlamıştı.

Fragman:

Tüm bölümler:

kamera arkası:

Künye:

Reklamveren: Rostelecom
Ajans: Bootleg (BBDO Group)
Yaratıcı Yönetmen: Alesha Starodubov
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Anton Chalov
Kıdemli Reklam Yazarı: Nikita Nikiforov
Hesap Yöneticisi: Vladimir Pervozvansky
Müşteri Süpervizörü: Olesya Pashina
Yapımcı: Ekaterina Kruchkova
Asistan Yapımcı: Anastasia Nikolskaya

Görsel: YouTube