Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsansı Görünümüyle Tekinsiz Kimeralar

İnsansı Görünümüyle Tekinsiz Kimeralar

Lili Des Bellons, mitolojideki Kimera yaratığına insansı özellikler ekleyerek özgün bir illüstrasyon serisi yarattı.

Fransız illüstratör Lili Des Bellons, tuhaf ama etkileyici Chimera (Kimera) illüstrayonları için Avrupa ​​ve Çin Orta Çağ ikonografisinden ilham alıyor. Chimera; Nike ve New Yorker gibi büyük markalar için tasarımlar yapan Lili’nin kişisel projelerinden biri.

Supinfocom Üniversitesi’nde animasyon eğitimi alan Lili, mezun olduktan sonra ajanslarda grafik tasarımcı olarak çalışmış. Geceleri ise kendi sevdiği şeyleri illüstrasyon olarak çizmeye ve sosyal medyada paylaşmaya başlamış. Bu paylaşımlara başladıktan 6 ay sonra düşük ücretlerle de olsa siparişler almaya başlamış. Bu küçük projeler onun bir portfolyo oluşturmasını sağlamış. Şimdi serbest illüstratör olarak tam zamanlı çalışıyor.

Müşteri için yapılan projeler ve kişisel projeler arasında bölünmek

Lili’ye göre müşteri işleri ve kişisel işler olmak üzere ikili bir yaşamı idare eden herkesin bildiği gibi, kişisel projeler üzerinde çalışmak kişinin gerçekten ilgi duyduğu şeyin ne olduğunu keşfetmesini sağlıyor. Kişisel projeler hayal gücünü harekete geçirmeye ve derin düşünmeye yardım ediyor.

Lili canavarlar ve hayvanlar çizmeyi seviyor ama naif bir tarzda. Ağzından ateş çıkaran ya da iri pençeleriyle dikkat çeken bu hibrit karakterler portreleri, yüz ifadeleri ve bakışları açısından insansı özellikler de taşıyor.

Özgün Kimera’lar

Kimera, Yunan mitolojisine göre tek bir vücutta çeşitli canlıların uzuvlarına sahip, ağzından ateş püskürten yaratık. Genellikle bir başı aslan, bir başı keçi, gövdesi aslan ve kuyruğu yılan olarak tasvir ediliyor. Lili bu efsanedeki çeşitli elementleri alarak kendi Kimera’larını yaratmış ve onları tarot kartlarına benzer bir formatta tasvir etmiş. İllüstratörün en çok istediği şey ise bu hibrit yaratıkları büyük boyutlu heykellere dönüştürmek.

İllüstratör’ün çalışmalarını Instagram ve Facebook sayfası aracılığıyla takip edebilirsiniz.


Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.