Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuvalet Karolarından El Sallayan Şehir Manzarası

Tuvalet Karolarından El Sallayan Şehir Manzarası

Litvanyalı tasarım stüdyosu Gyva Grafika bir umumi tuvaleti mahallesinin manzarasıyla donattı ve komşuları tuvalet karolarına yansıttı.

Beton ormanlarda yaşıyoruz. Ağaçlarımız betondan yapılma ve çok yüksekler. Bu beton ormanlarda kirasını ödediğimiz ya da satın aldığımız evlerde yaşıyoruz. Dışarı çıktığımızda manzara görmek ve doğaya merhaba demek, her semtte evden dışarı adım atınca olmuyor. Ama zaten bir yandan da içerisinde doğduğumuz şehirlere de alıştık. Evimizden bakınca deniz ya da orman görmektense karşı komşunun salonunu görmek artık normal bir olay. Herhalde sadece tuvalette balkonlarından bakan insanlar görmüyorduk. Litvanyalı tasarım stüdyosu Gyva Grafika da bu konuya yaratıcı bir çözümle yaklaşıyor ve bir umumi tuvaleti şehir manzarasıyla donattı.

Bu Tuvalette Size Minik Minik Bakan İnsanlar Var

Gyva Grafika, “WC for Architects” projesiyle umumi tuvalette kullanılan karolarını bina cepheleri olarak yeniden yorumladı. Böylece umumi tuvalete de yeni bir şans vermiş oldular. Her karoda şehirde yaşayanların evlerine gönderme yapan kareler tasarladılar. Bu fikirle birlikte tuvaletin içerisine dış dünyayı getirdiler. Ekip ilk olarak tuvalet karolarını mahalle pencerelerinin fotoğraflarının çıkartmasıyla kapladı, sonrasında da karolara baskı yöntemine geçtiler ve böylece bir doku elde etmiş oldular.

Tuvalet karolarının temsil ettiği bazı pencereler dantel perdeli ve içerisini göremiyorsunuz. Bazı pencerelerde bitkiler var ya da balkondan dışarıyı seyreden insanlar var. İnsanın her gün gördüğü manzaraları küçük boyutta tuvalette görmesi enteresan bir yaklaşım. Zaten tuvalet insanı düşünmeye iten bir yer bir de mahallenin küçüğünü görmek belki insanı bu beton ormanları düşünmeye de iter. Tasarım stüdyosu Gyva Grafika’nın işlerini sitesinden ve Behance’inden inceleyebilirsiniz.

Görsel: Gyva Grafika