Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadınlar Tuvalette Asla Pis Kokulu Şeyler Yapmaz!

Kadınlar Tuvalette Asla Pis Kokulu Şeyler Yapmaz!

Tuvalet parfümü BBF'in reklam filmi; kadınların tuvalette yaptıklarını saklamak için kullandıkları bahaneleri eğlenceli ve abartılı bir dille ele alıyor.

İnternette buluştuğu adamın tuvaletinde iz bırakmamak için türlü çileler çeken kadınların hikayeleri geziniyor. Nedeni ise saçma bir algı elbette… Hani çiş bir derece belki ama kadın ve kaka ilişkisi insanların kafasında bir araya gelemiyor. Bu nedenle de kadınlar tuvalette yaptıklarını gizlemeye çalışıyorlar, “Yok, ı-ıh, ben asla öyle pis şeyler yapmam.” türünde ne söyleyenin ne de duyanın inandığı ama inatla yaratılmaya çalışılan garip bir mit. Ortada böyle saçma sapan bir durum olunca kimi markaların da buna yönelik ürünler çıkarmaları da bunu reklamlarında işlemeleri de kaçınılmaz oluyor.

Daha önce tuvalet seslerini bastırmaya yönelik uygulamalar görmüştük, peki ya kokular? İşte Chemipal’in markası BBF (Best Bathroom Friend) bu koku meselesine odaklı bir ürün. Amerika’da Pou-Pourri adıyla benzerleri olan bu ürün, tuvalette arkamızda bıraktığımız kokuları kapatmayı hedefleyen, öncelikli olarak kadınlara seslenen bir çeşit tuvalet parfümü.

Nasıl mı kullanılıyor? Şöyle ki:  Tuvaletteki “işleminize” başlamadan önce klozetin içine bu parfümü sıkıyorsunuz, ürünümüz de suyun üzerinde bir bariyer yaratarak kötü kokuların dışarı sızmasını engelliyor, bir de üstüne etrafa hoş kokular yayıyor. Yani kadınlar tuvalette pis kokulu şeyler değil; yapsalar yapsalar lavanta kokulu peri kakaları yapmış oluyorlar, dünya da rahat bir nefes alıyor, kadınlarla ilgili sanrılarına devam ederek yaşamaya devam ediyor.

Kadınların Tuvalette Yaptıkları Diğer Her Şeyi Ele Alan Reklam

Bu ürünün reklamı ise tabii ki tüm bu olayı ele alıyor. Kadınların tuvalette neler yaptıklarını anlattıkları reklamda, kadınlar tuvalette yapmak için orada oldukları şey dışında her şeyi yaptıklarını söyleyebiliyorlar. Tuvalete girip sanki elimizi yıkıyormuşuz imajı yaratmak için musluk sesini açmak gibi tanıdık bahanelerle başlayan film giderek abartıyor. Dişini fırçalayanlardan saçını kurutanlara, inşaat yapanlardan tuba çalanlara, çorba hazırlayanlardan elinde tüfeğiyle safariye çıkanlara… Bir sürü kadın asla “kaka” yapmıyor ama onun dışındaki her şeyi yapıyor.

tuvalet_bbf_leo burnett israel_israil_bigumigu tuvalet_bbf_leo burnett israel_israil_bigumigu tuvalet_bbf_leo burnett israel_israil_bigumigu2

tuvalet_bbf_leo burnett israel_israil_bigumigu

tuvalet_bbf_leo burnett israel_israil_bigumigu2

Neşeli bir jingle ile kadınların bahanelerini aktaran film zaten bu mesajla sonlanıyor: “Kaka dışında her şey!” (Anything but poo!) Buradan dış ses “Ona istediğinizi söyleyebilirsiniz, içeride ne yaptığınızı asla anlamayacak.” diyerek ürüne bağlıyor. Leo Burnett Israel tarafından yaratılan bu absürt mizah sularındaki film, doğru bir iç görüden hareket eden, ürüne uygun eğlenceli ve rengarenk bir iş.

Künye:

Reklamveren: BBF
Reklam Ajansı: Leo Burnett Israel
CEO: Adam Polachek
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Ami Alush
Yetkili Strateji Yönetmeni:  Shai Nissenboim
Yetkili Müşteri İlişkileri Yönetmeni:  Idit Zukerman
Yaratıcı Ekip:  Elad Gaizler, Chen Federing, Ouriel Ferencz, Olga Vorobieva
Müşteri Süpervizörü: Inna Tubin
Yapım Yöneticisi:  Simi Ben-Zikri
Müşteri Temsilcisi: Ilana Peisakhin
Yönetmen:  Omri Taub
Müzik:  KNOB Studio
Yapım: Go-T

Görsel: YouTube