Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kimsenin Göremeyeceği Skittles Reklamı Bunlardan Hangisi?

Kimsenin Göremeyeceği Skittles Reklamı Bunlardan Hangisi?

Skittles'ın Super Bowl reklam kuşağında yayınlamak yerine sadece bir tek gence göstereceği reklamının teaser'larında Friends dizisinin ünlü oyuncularından David Schwimmer rol alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Skittles; bu seneki Super Bowl reklam kuşağında yer almayacağını, onun yerine hazırlanan Super Bowl reklamını, sadece ve sadece Marcos Menendez adlı bir gence seyrettireceğini duyurmuştu. Şimdi ise bu sadece bir kişinin seyredebileceği reklamın 4 farklı teaser’ı yayınlanmaya başladı. Üstelik, bu filmlerde Friends dizisinin Ross’u, David Schwimmer neredeyse tanınmaz kılıklarda yer alıyor.

23 yıldır hiçbir reklam filminde oynamayan ünlü oyuncu; şimdi sadece Los Angeles’lı ergen bir genç olan Marcos’un seyredeceği reklam filminin tanıtım filmleriyle televizyonda. Biraz karışık bir durum gerçekten… Ama Skittles açısından bakıldığında her zamanki saçma mizah anlayışlarına gayet uygun bir seçim, üstelik bir o kadar da da akıllıca bir medya satın alma taktiği

Hangisi O Skittles Reklamı?

“Possible Super Bowl Ad” ismiyle yayınlanan 15 saniyelik teaser filmlerde Schwimmer, 4 farklı rolde ve perukta görülüyor. Birinde gözlerinden ve ağzından lazer saçıyor, birinde yaşlanmış ve bıyıklı haliyle elindeki konuşan sandviçe Skittles yediriyor, birinde bir adamın elindeki kuklanın elindeki kukla, bir diğerinde ise bir bilinmezlik içinde süzülen biraz New Age bir karakter gibi…

Filmlerin hepsinde “Acaba bu film o hiç seyredemeyeceğiniz filmden bir parça mı?” gibi sorular sorularak olay iyice karıştırılıyor. Yanıtı ise verilmiyor çünkü bilinmiyor, Schwimmer da bilmiyor, kimse bilmiyor. Tüm filmler “Exclusive the rainbow. Taste the rainbow” sloganıyla bitiyor. Görünen o ki, önümüzdeki pazar günü yayınlanacak Super Bowl’dan sonra reklamı seyredemesek de başka absürt mizah örneklerine maruz kalabiliriz.

 skittles_ddb chicago_exclusive the rainbow_super bowl_abd_bigumigu

David Schwimmer’ı ve Sosyal Medyayı Eğlendiren Proje

Kendisi de Skittles’ın renkli şekerlerinin bir hayranı olan David Schwimmer, reklam filminde oynama sebebini, tek bir kişinin göreceği bir reklam filmi konseptinin kendisini çok güldürmüş olmasıyla açıklıyor. Kendisinin bile reklamı görmeyeceğini ama birilerini kendisine seçilen filmin son halini göstermeye ikna etmeyi umduğunu belirtiyor. Bir de asla sevmediği bir ürünün reklamında oynamayacağı açıklamasına bakılırsa kendisi Skittles’ın renkli şekerlemelerinin de bir hayranı. Schwimmer, kampanyayla oldukça eğlenmiş gibi… Marcos Menendez’in 17 yaşında olduğu gerçeğini göz önüne alarak Friends dizisini hiç seyretmemiş olabileceğini, dolayısıyla kendisini hiç tanımıyor olabileceğini belirtiyor. Bu durumda reklam öncesi 10 sezon da Friends seyrettirmek gerekebileceğini söylüyor.

Sosyal medya, uzun zamandır görmedikleri Ross’u reklamda görmekten mutlu gibi. Konuya ilişkin şakalar, komiklikler etrafta bol keseden dönüyor tabii.

Künye:

Reklamveren: Skittles
Reklam Ajansı: DDB Chicago

Görsel: YouTube