Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Şarj Aleti

Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Şarj Aleti

Nathan Webb, Rolar projesiyle güneş enerjisiyle cihazlarınızı şarj edebileceğiniz oldukça şık tasarıma sahip perdeler sunuyor.

Perdeler evinizin havasını bir anda değiştirebilecek güce sahip önemli bir dekorasyon unsuru. Savaşta hava saldırısından korunmak amacıyla icat edilen karartma perdeleri dahi, günümüzde gizlilik ve aşırı güneş ışığından kaçınmayı sağlayan dekoratif bir eşya olarak kullanılıyor. HoleRoll’un ​ünlü şehirlerin gece silüetlerini yansıtan tasarımları, bir karatma perdesinin ne kadar şık olabileceğini göstermişti. İngiliz tasarımcı Nathan Webb’in Rolar adlı projesi ise şıklığının yanı sıra farklı işlevleriyle dikkat çekiyor.

Perdelerdeki güç kaynağını çıkar, yanında taşı

Rolar projesi, stor perdelerden oluşuyor. Güneşlik olarak kullanılan bu perdeler; güneş enerjisini toplamak, keskin güneş ışıklarının eve girmesini önlemek ve iç mekanı güzelleştirmek şeklinde 3 işlevi bir arada barındırıyor. Proje, güneş enerjisine olan talep artışına cevap vermeyi amaçlıyor. Perdeler, yeni fotovoltaik baskı teknikleriyle üretilmiş ve nefis grafik desenlerle süslenmiş. Hem gövdesiyle hem de odaya yansıyan gölgesiyle göz zevkinize hitap ederken diğer yandan da cihazlarınızı şarj edebiliyor. Perdelerin alt kısmında, cihazlarınızı veya güç bankalarınızı şarj etmenizi sağlayan, USB bağlantı noktasına sahip olan silindirik ağırlıklar bulunuyor. Ücretsiz bir güç kaynağı olması dolayısıyla, zaman içinde kendi kendini amorti edebilecek bir ürün. En güzel özelliklerinden biri de silindirik pil paketlerinin çıkarılabilir olması. Böylece güç kaynağınızı yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Gerçekten de teknolojiyi ve tasarımı bir araya getiren sürdürülebilir bir ürün olarak takdiri hak ediyor.

Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Güç Kaynağı Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Güç Kaynağı Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Güç Kaynağı Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Güç Kaynağı Hem Perde Hem de Güneş Enerjili Güç Kaynağı

Görsel: Yanko Design