Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Gözlüğünü Kulaklığa Dönüştüren Tasarım

Güneş Gözlüğünü Kulaklığa Dönüştüren Tasarım

Zungle firması kemik iletimi teknolojisini kullanarak güneş gözlüğü ve kulaklığı tek üründe birleştirdi.

Zungle firması güneş gözlüğü tasarımında kemik iletimli kulaklık fikrini bir adım öteye taşıdı. Kablosuz olarak bluetooth teknolojisi ile cep telefonunuza bağlanabilen güneş gözlüğü sayesinde, dış uyanlara kulaklarınızı kapatmadan müzik dinlemek ve telefona yanıt vermek mümkün hale geliyor.

Özellikle dış mekan aktivitelerine meraklı olanların ilgisini çekecek olan ürün görsel olarak standart bir güneş gözlüğünden farksız. Estetik kaygılara yanıt vermek adına 5 farklı çerçeve ve 7 farklı cam rengi seçeneği ile sunulacak olan gözlükte gizli bir usb girişi ve sap kısmının üzerinde kolayca kullanılabilen bir kumanda paneli yer alıyor.

Kulak iletimi teknolojisinin en önemli getirisi şüphesiz sesi kulakları tıkamadan duymanızı sağlaması ve bu sayede sevdiğiniz müzik size eşlik ederken çevreyle bağınızı koparmadan daha güvenli biçimde bisiklete binme, yürüyüş, koşu gibi günlük aktivitelerinizi sürdürmeniz. Güneşe karşı gözleri koruma görevini üstlenen gözlükle kulaklığının birlikte çözülmüş olması ise ürünü daha da çekici hale getiriyor.

Gözlüğün bir diğer cezbedici özelliğiyse standart güneş gözlüklerine göre hafif sayılabilecek 45 gram gibi bir ağırlığa sahip olması. Ayrıca kulaklığı güvende tutacak biçimde suya dayanıklı olarak tasarlanmış.

10 metreye kadar kablosuz etkileşim alanı bulunan gözlük 1 saatten kısa sürede şarj olma özelliği taşıyor ve devamlı müzik dinlenmesi durumunda 4 saat, standby halinde ise 100 saate kadar pil ömrüne sahip.

Zungle Panther Demo Video This is how Bone Conduction Speakers Work

A post shared by ZUNGLE (@zungle_inc) on


Los Angeles kaynaklı bir girişim olan Zungle, giyilebilir teknoloji trendini yakalayan ‘Panther’ güneş gözlüğü tasarımını bir Kickstarter projesi olarak başlattı. Sene sonuna üretimine başlanması hedeflenen güneş gözlüğün açılış fiyatı 89$ olarak belirlenmiş.

Görsel: Zungle