Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
John Malkovich’ten Amerikan Futboluna Epik Bir Bakış Açısı

John Malkovich’ten Amerikan Futboluna Epik Bir Bakış Açısı

Aktör, Patriots ile Jaguars arasınki maçın CBS Sports tanıtımında maçı Davud ve Calut İnanç Savaşı üzerinden epik bir şekilde yeniden yorumluyor.

John Malkovich usta bir oyuncu. Henüz ömrü hayatımda John Malkovich’in içinde bulunduğu ve kötü olan bir şey görmedim. En azından izlediklerim adına bunu diyebilirim. Kendisi bir peri gibi dokunduğu filmi güzelleştiriyor. Efsaneler der ki, John Malkovich’in bir repliği bile olmadan rol aldığı filmler dahi minimum 4 yıldızdan başlıyormuş, hem de 5 yıldız üzerinden. Usta oyuncu 1978’den beri yapım aşamasındakiler ve oynayacak diye duyurulanlar da dahil 106 filmde yer aldı. Şimdi de CBS Sports’un son reklamıyla bizlerin karşısına çıkıyor ve futbolu inanılmaz bir epiklikte yeniden yorumluyor. Ve tabii bu epiklik, epik olmayan bir konuda olunca daha da gülüyorsunuz.

Amerikan Futbolu mu Yoksa Bir Kahramanlık Destanı mı?

CBS Sports’un AFC Şampiyonası için hazırladığı reklam dört dakikalık bir meta şov. AFC Şampiyonasını (Amerikan Futbolu Şampiyonası) Tevrat’ta geçen Davut ve Calut İnanç Savaşı üzerinden anlatıyor John Malkovich. Reklamın başında elinde senaryoyla görüyoruz aktörü. Hafif gergin ve sinirli, ajansıyla telefonda konuşuyor ama biz monolog olarak dinliyoruz oyuncuyu. Elindeki senaryoyu beğenmiyor, orkestra provası esnasında genç yönetmeni aranıyor. En sonunda da buluyor.

Orkestra arkada “biz burada n’apıyoruz” diye etrafa bakarken John Malkovich buluyor yönetmeni ve soruyor “gerçekten bu mudur senaryomuz?” Yönetmen heyecanlı bir genç olduğundan usta oyuncuyu görünce ilk buluşma heyecanında oluyor tabii. John Malkovich sonrasında içinden gelenleri doğaçlama olarak söylemeye başlıyor. Arkadaki amaçsız orkestra da ona eşlik ediyor ve hikayenin hissettirdiğini çalıyor. Böylece Davud ve Calut savaşının dramatik bir futbol versiyonu oluveriyor reklamımız. Davud yani Jacksonville Jaguars ve Calut yani New England Patriots da inançları uğruna bir savaşta buluyorlar kendilerini, yani Super Bowl için tüm ruhlarıyla savaşıyorlar.

John Malkovich’in huysuz ve tatlı performansı izlerken bizleri güldürüyor. Filmin bir kısmından sonrasını yüzünüzde “keh keh” diye bir sırıtışla izliyorsunuz. Bu arada Tevrat’ta geçen Davud ve Calut İnanç Savaşı’nı Davud’un kazandığını söyleyelim. Ama tabii bu bir oyun ve amerikan futbolu topu yuvarlak demek isterdim, aksine mekik gibi bir şey. O yüzden sonuçta da aynı şeyi umamayız. Zaten maçı da New England Patriots kazandı epik hikayedekinden farklı olarak.

Görsel: Facebook