Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lucy: Evinizde Güneş Açtıran Akıllı Ayna

Lucy: Evinizde Güneş Açtıran Akıllı Ayna

Lucy aldığı güneş ışınlarını doğrudan evinizin içine yansıtan ve dekor amaçlı da kullanılabilen bir akıllı ayna.

Lucy adıyla bir ilginçliği bağdaştırmak gerekirse akıllarımıza topluca getirebileceğimiz Luc Besson’ın geçtiğimiz yıl yayınlanan filmi Lucy olabilir muhtemelen. Scarlett Johannson’ın uyuşturucu kuryeliğine bulaşmasıyla telekinesis, telepati gibi süper güçler kazanmasını konu edinen film dışında artık güneş enerjisiyle çalışan bir robotu da düşünebiliriz.

Dışarı biraz güneş göreyim, diye çıkanları kapalı alanda daha fazla zaman geçirmeye itebilecek bir robottan bahsediyoruz. Daha eksiksiz ifadeyle güneş enerjisiyle çalışan bir akıllı aynadan.

https://vimeo.com/135610801
Columbia Üniversitesi’nde önceden bir öğrenci projesi olarak geliştirilen ayna, güneş ışınlarını toplayarak tam bir ayçiçeği vazifesi görüyor. Hasat ettiği ışınları ise ayçiçeğinden farklı olarak evinizin duvarına lazer ışınıymışcasına yansıtıyor. Tavana doğrulttuğunuzda da güneş ışığını odanızın her yerine eşit şekilde dağıtabiliyor.

Lüks tüketim markalarına yaptığı işlerle bilinen tasarımcı Alessio Paoletti’nin katkısıyla Lucy sıradan bir prototipten İtalyan ve minimalist bir çizgi taşıyan dekoratif eşyaya dönüşmüş. Akıllı aynanın mevsimsel duygu durum bozuklukları ve D vitamini eksikliği gibi vakalarda bir çözüm aracı olarak kullanılabileceği söyleniyor.

Aynayı edinmek isteyenler 209 dolara (nakliyat da dahil olmak üzere) buradan ön siparişte bulunabilir.

Görsel: Vimeo