Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sion: Herkes İçin Güneş Enerjisiyle Çalışan Otomobil

Sion: Herkes İçin Güneş Enerjisiyle Çalışan Otomobil

Güneş enerjisi panellerine sahip elektrikli otomobil Sion, çevre dostu otomobil sevgisini herkese aşılamak istiyor.

Sono Motors tarafından geliştirilen Sion, inovatif bir elektrikli otomobil. Otomobilin kaputuna, tavanına ve kapılarına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde günde 30 km’lik yolu yalnızca depolanan güneş enerjisiyle gidebileceğiniz Sion, çevre dostu bir aile otomobili.

Panellerde depolanan güneş enerjisi, elektrik enerjisi üreterek akıllı telefon ve laptop gibi bir takım elektronik aletlerin şarj edilmesi için kullanılabiliyor. Aile ve en önemlisi de doğa dostu olan bu otomobilde 6 kişi rahatça yolculuk edebiliyor. Kendi kendini güneş ışınlarıyla şarj edebilen elektrikli otomobil, km hesabı yapma sorununu ortadan kaldırarak kullanıcısına sürdürülebilir bir sürüş keyfi yaşatıyor.

Sion’ın viSiono güneş panelleri, sürüş esnasında araçta bulunan pili şarj ederek günde 30 km’lik yolu pilden güç almadan katedebilmenizi sağlıyor. Şehiriçi günlük ulaşım için ideal olan Sion, tam dolu tek şarjda 250 km’lik yol gidebiliyor ve yeniden şarj edilmeye ihtiyaç duymuyor. Boşalan pil, hızlı bir şekilde dolabiliyor. 4 m uzunluğundaki, 1300 kg ağırlığındaki Sion, gücünü 50 kW’lık elektrik motorundan alıyor.

Saatte 140 km hız yapabilen otomobil geniş ve konforlu bir iç tasarıma sahip. 16.000 avroluk fiyatıyla hemen hemen herkes için ulaşılabilir olan otomobilin diğer ilgi çekici özellikleri arasında ise özel bir yosun kullanılarak geliştirilen, havadaki toz partiküllerini ayrıştırarak kullanıcının şehir içinde bile rahat nefes almasını sağlayan doğal hava temizleme filtresi breSono fanı sayabiliriz.

Sion’un -yukarıda bahsettiğimiz- Extender ve daha düşük özellikli Urban modeli bulunuyor. Indiegogo’da fonlanan Sion’un Extender modeline 16.000, Urban modeline ise 12.000 avroya sahip olabilirsiniz. Otomobili almayı düşünürseniz 500 avro karşılığında ve vazgeçmeniz durumunda paranız geri ödenecek şekilde ön siparişle ayırtabilirsiniz.

Görsel: Sono Motors, YouTube