Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Skittles’ın Sadece Bir Kişiye Göstereceği Super Bowl Reklamı

Skittles’ın Sadece Bir Kişiye Göstereceği Super Bowl Reklamı

Skittles, bu seneki Super Bowl reklamını kuşağa girmek yerine sadece tek bir kişiye özel olarak yayınlayacağını duyurdu.

52. Super Bowl, önümüzdeki Pazar günü yayınlanacak. ABD’nin en yüksek reytingli TV etkinliklerinden olan Super Bowl’un reklam kuşağı ise reklamda yaratıcılık adına önemli bir şov neredeyse. Absürtlükte sınır tanımayan şeker markası Skittles ise bu kuşakta yer almayı seven reklamverenlerden. Ancak bu sene değil, bu sene Skittles Super Bowl kuşağına girmediğini söylüyor ama yine de Super Bowl’a yakışan bir reklam yaptığı iddiasıyla geliyor.

Tek Bir Kişiye Özel Super Bowl Reklamı

Skittles diyor ki, bu sene Los Angeles’ta yaşayan Marcos Menendez için süper özel bir reklam yapacağım, sadece bu kişinin seyredebileceği bir Super Bowl reklamı olacak bu. Super Bowl reklam kuşağında yer almaktan çok daha akıllıca bir satın alma tabii.  Peki bu işin gerçeği nedir?

Geçtiğimiz hafta internet üzerinde yayına giren filminde Skittles, planını açıklamıştı. Menendez’e özel reklamın yolda olduğunu yine hayli absürt bir reklamla duyurmuştu. Reklamda bir TV sunucusu haberleri sunar ve tüm bu olacakları açıklarken TV’yi seyreden genç bir adamın sunucuyla girdiği tartışmayı görüyoruz: “Super Bowl sırasında değilse o reklam Super Bowl reklamı olmaz ki?” diyor çocuk TV sunucusuna. Bu saçmalık yüzünden Skittles CEO’sunun kovulacağını da belirtiyor hatta.

Film, “Marcos’u Super Bowl sırasında reklamı seyrederken seyret” diye biterken kim neyi nasıl seyredecek kafamız biraz karışıyor tabii. Aslında olacak olan şu: Skittles 60 saniyelik spotunu Super Bowl sırasında yayına girmeyecek. Bunun yerine hakikaten Marcos Menendez’e izletecek ve tepkisini Facebook sayfası üzerinden canlı yayınla verecek.

Skittles adına konuşan Meyveli Şekerler Başkan Yardımcısı Matt Montei, markanın bu seneki işinin de son 3 yıldır yapılan Super Bowl işleriyle aynı kalitede olduğunu, tek farkın filmin bu sene sadece Marcos’a gösterilecek olması olduğunu söylüyor.

Merak Uyandıran Detaylar

Kampanya için duyuru videosunun yanı sıra teaser filmler de hazırlanmış. Bu filmler ile insanların Marcos’un izleyeceği reklamı tahmin etmeye çalışmaları amaçlanıyor. Ayrıca Twitter üzerinden de reklama ilişkin meraklandırıcı ipuçları ve bilgiler paylaşılıyor. Skittles’ın Super Bowl sonrasında da reklamı herkese yayınlamak gibi bir planı yok.

DDB Chicago tarafından hazırlanan bu kampanya, akıllıca bir halkla ilişkiler taktiği ve kurnaz bir medya satın alma denebilir. Super Bowl’un astronomik fiyatlardaki reklam kuşağına girmeyip kuşağın rüzgarından yine de faydalanmak. Bunu yaparken de “merak” unsurunu kullanmak. Zira insan hakikaten sadece Menendez’in seyredeği bu reklamı merak etmeden duramıyor.

Künye:

Reklamveren: Skittles
Reklam Ajansı: DDB Chicago

Görsel: YouTube