Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Banyonuzu Yenilemeden Dünyanın En Popüler Modelini Görmelisiniz

Banyonuzu Yenilemeden Dünyanın En Popüler Modelini Görmelisiniz

Andrex'in Unicef iş birliği ile hazırladığı kampanya, dikkatleri hijyenden uzak, derme çatma alanları tuvalet olarak kullanmaya çalışan 2,5 milyar insana çekiyor.

Birkaç hafta içinde 2016 yılında olacağız ve dünyada hala başını sokacak doğru düzgün bir yuvası olmayan, tuvalet ihtiyacını temiz ve hijyenik bir şekilde sağlayabilecek tuvalet-banyosu olmayan birçok insan bulunuyor. İstatistiklere göre dünyada 2,5 milyar insanın evinde bulunan banyo-tuvalette bir klozet ya da lavabo dahi bulunmuyor. Kerpiçten yapılmış, toz toprak, pis koku, kirli su ve kolayca hastalık bulaştırabilecek sineklerle dolu derme çatma yerler tuvalet niyetine kullanılıyor. Bu şartlar altında yaşayan toplumlarda her dakika bir çocuk çeşitli hastalıklardan hayata gözlerini yumuyor. Bu kimin ayıbı? Belki de tüm dünyanın.

İngiliz tuvalet kağıdı üreticisi Andrex ve Unicef’in bir araya gelip başlattıkları proje bu eşitsizliğin önüne geçmeye çalışıyor. 

JWT Londra imzalı kampanyada; banyo mobilyası satan lüks bir mağazanın içine gizli kameralar yerleştirilmiş. Mağazaya gelen müşterileri ise bir sürpriz bekliyor. Birbirinden şık banyo mobilyaları arasında mağaza sorumlusuyla gezerken karşılarına bir tuvalet-banyo alternatifi olarak derme çatma, tuvalet demeye bin şahit isteyen, zemini toprak bir odacık çıkıyor. 

Mağaza sorumlusu dünyanın en çok kullanılan tuvaletini böylelikle müşterilere tanıtıyor. Ölümcül mikroplar, dayanılmaz koku ve hastalık taşıyan sineklerin aslında bu modellerde standart olduğunu söyleyip, eksikler için de özür diliyor (!).

https://www.youtube.com/watch?v=bYQl7K20AxI

Andrex ve Unicef’in destekledikleri programda Angola’daki çocuklar ve aileler gerekli sağlık önlemlerini nasıl almaları gerektiği konusunda eğitilirken, ellerindeki tuvaletleri daha hijyenik hale getirebilmelerini amaçlıyor. İkinci yılı tamamlanacak program için Andrex’in bu yıl en az 250.000 pound kaynak yaratması bekleniyor. Satılan her 9 ruloluk Andrex tuvalet kağıdının gelirinin bir kısmı kenara ayrılıp programa aktarılıyor.

Görsel; Youtube