Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung Gear VR’a Özel İnternet Tarayıcısı

Samsung Gear VR’a Özel İnternet Tarayıcısı

Samsung, sanal gerçeklik gözlüğü için bir tarayıcı geliştirerek basit bir deneyimi farklı bir platforma taşıdı.

Samsung, sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR‘ı geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. İlerleyen günlerde birçok farklının da kendi ürününü son kullanıcıya ulaştıracağı sanal gerçeklik ekosistemi, bu tip gelişmelerle deneysel projelerden çıkarak gündelik kullanıma yakınsanmaya başlandı. Bu aşamada Samsung, Gear VR için geliştirilen özel tarayıcısını yayınladı. 

Samsung Internet for Gear VR isimli internet tarayıcısı ilk bakışta akıllara “Neden?” sorusunu getirebilir, ancak bu konuda birçok kişinin yanıtı “Çünkü yapılabiliyor.” olacaktır. Değişen deneyimleme sürecini ve kullanılan mecraları göz önüne alınca, Samsung’un tarayıcısı aynı anda 5 sekmeye birden bakmayı sağlıyor. 5’den fazla sekmeyi henüz açamasak da bilgisayarların sunduğu aynı anda tek bir sekmeye bakma zorunluluğu bir anlamda ortadan kalkmış oluyor.

İnternet tarayıcısı kullanmanın temel aracı klavye ise sadece bakarak kullandığımız bir cihazda, aktif rolünü kaybederek yerini sesle kontrole bırakıyor. Oculus Store üzerinden indirilebilen uygulama Galaxy S6, Galaxy Note 4 ve sonraki nesilleri tarafından destekleniyor.

Görsel; Samsung Newsroom