Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aşkın Gerçek Yüzü

Aşkın Gerçek Yüzü

Ecole des Nouvelles Images'deki animasyon öğrencilerinin imzasını taşıyan "Wild Love" dağ sıçanlarından kaçmak zorunda kalan bir çiftin hikayesini işliyor.

Animasyon evreninde, aşkın ve ilişkilerin işlenme biçimlerine dair benzersiz örneklere rastlıyoruz. Benim unutamadığım en güzel örnekler arasında hem malzeme seçimi hem de inanılmaz anlatım becerisiyle yünden bir evren yaratan A Love Story var. Stop-motion animasyon yapan bir çiftin sorunlu ilişkisini stop-motion animasyonla ele alan Dolls Don’t Cry da bence en güzel keşiflerimizdendi. Sebaldo’nun IRON MAN adlı kara mizah yüklü kısacık filmi gülümsetirken, Stas Santimov’un yaratıklı-aşklı kısa filmi The Surrogate işin içine korku öğesini ustalıkla karıştırmıştı. Şimdi yine hem korku türünden beslenen hem de aynı anda aşkın felsefesini yapan bir kısa animasyon olan Wild Love var karşımızda.

Wild Love

Dağ sıçanlarından kaçarken sınanan bir aşk: Wild Love

Wild Love aslında bir korku animasyonu değil, daha ziyade kara mizah türünde. Ancak filmde ormanda geçen korku filmlerinden alışkın olduğumuz bazı klişeler de kullanılmış. Başroldeki dağ sıçanları da (sincapgiller familyasının yer sincapları alt türünden bir kemirgen) hem sevimliler hem de başlarına gelen şey nedeniyle ölümcül olabilecek kadar kızgınlar. Kızgın oldukları kişiler ise ormana kamp yapmaya gelen çiftimiz. Her şey bu çiftin fotoğraf çektikleri sırada kaza eseri bu dağ sıçanlarından birini öldürmesiyle başlıyor. Bu ölüm nedeniyle dağ sıçanlarımız bu çiftten intikam almaya karar veriyor. Başroldeki genç kadın içinse işin en can acıtan yanı bu intikam değil muhtemelen. Çünkü dağ sıçanlarından kaçarken asıl canını acıtan darbe kendi partnerinden geliyor.

Wild Love

Aslında ben hayvanları ya da doğayı böyle kinci veya korkunç gösteren yapımlar konusunda biraz kararsızım. Zaten kendilerini insanların şerrinden koruyamayan bu canların hakları hergün gasp edilirken onlardan bu tür karakterler türetmek ne derece doğru bilemiyorum. Öte yandan büyük usta Alfred Hitchcock’un Kuşlar filminden tutun da günümüzdeki korku filmlerine kadar böyle bir korku geleneğinin olduğunu da inkar edemeyiz. Ayrıca Wild Love’ın izleyicinin öfkesini genç kızın erkek arkadaşına yönelten bir kurgusu var aslında. Vahşi olan kim, dağ sıçanları mı yoksa sevdiceğine son dakika darbesi vuran adam mı?

Wild Love

Ecole des Nouvelles Images’deki animasyon öğrencilerinin hazırladığı bu kara mizahlı kısa film yaklaşık 7 dakika sürüyor. Bol bol da ödül almış ve Vimeo’da Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış. Yaratıcı ekipteki öğrenciler ise şöyle; Paul Autric, Quentin Camus, Léa Georges, Maryka Laudet, Zoé Sottiaux, Corentin Yvergniaux.

Görsel: Wild Love