Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Doğasının Gerçek Anlamı

İnsan Doğasının Gerçek Anlamı

ABD'li restoran zinciri Chipotle, tamamen elektrikli yeni restoran konseptini "Human Nature" adlı sürdürülebilirlik kampanyasıyla birlikte tanıttı.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılan tamamen elektrikli yeni restoran konseptini tanıtan ABD’li restoran zinciri Chipotle, eş zamanlı olarak Human Nature adlı sürdürülebilirlik kampanyasını yayına aldı. Kampanya kapsamında 1 dakikalık kısa bir reklam filmi hazırlayan şirket, filmde doğal hayat ile modern hayatı yaratıcı bir şekilde kıyaslayarak doğa ile bütünleşen insanların kesişen yönleriyle gezegende yaratacağı farkı ortaya koyuyor.

Chipotle, insanın temelde doğa ile iç içe olduğu vurgusunu, Human Nature ifadesini bir kelime oyunu gibi kullanarak yapıyor. İnsan doğasının tıpkı tanım gereği kelime öbeğinde olduğu gibi doğadan geldiğini belirten marka, gerçek değişimin bunu fark etmekle başlayacağı mesajını veriyor.

2019 yılından 2030 yılına kadar hem doğrudan hem de dolaylı sera gazı emisyonlarını yarı yarıya azaltmayı hedefleyen Chipotle, bu çerçevede geliştirdiği yeni restoran konseptini Kuzey Amerika’da 7 bin noktaya yaymayı planlıyor. Bunun yanı sıra 2024 yılında açılması planlanan 100’ü aşkın yeni restoranın tamamen elektrikli ekipmanlarla donatılacağı belirtiliyor.

Markanın sorumlu restoran konsepti, enerjisini çatı üstü güneş panelleri ve rüzgârdan alırken; mekanlarda ayrıca ısı pompalı su ısıtıcıları, biyolojik olarak parçalanabilir çatal-bıçak takımları ve sofra ekipmanları, kaktüslerden üretilen sandalyeler ve yer yer elektrikli araç şarj istasyonları yer alacak.

Chipotle ayrıca menü bazında ek vejetaryen ve vegan alternatifler üzerinde de çalışıyor. Restoran zinciri böylelikle menüdeki vegan ve vejetaryen alternatiflerin ağırlığını artırarak, kullandığı sığır eti ve süt ürünlerinin üretiminden kaynaklı emisyonları da azaltmayı hedefliyor. Chipotle’ın Human Nature adlı sürdürülebilirlik kampanyasının videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Twitter, Youtube