Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Bir Geleceğe Adım Atan Aile Çiftliği

Yeni Bir Geleceğe Adım Atan Aile Çiftliği

Chipotle, sürdürülebilir tarımı, gelecek nesil çiftçileri ve aile çiftliklerini desteklemeye devam edeceğini 10 yıl önceki reklam filminin devamı niteliğindeki stop-motion ile gösteriyor.

Meksika yemekleri sunan fast food zinciri Chipotle’ye göre ABD’de son 10 yılda 20 milyon dönümden fazla tarım arazisi çeşitli kalkınma projeleri uğruna dönüştürüldü, bölündü ya da tamamen yok oldu. Son beş yılda çiftçiliği bırakanların sayısı, çiftçilikle yeni uğraşmaya başlayanların sayısını 40’a katladı. Gelecek nesillerde daha fazla insanın çiftçi olması ve sürdürülebilir tarımın yaygınlaşması için çaba sarf eden Chipotle, diğer ulusal restoran markalarından daha fazla yerel ürün terdarik ediyor. Çevre dostu tarıma öncelik veren ve ürün yetiştirmede kimyasallar kullanmayan çiftçileri destekleyerek daha iyi bir gelecek vaadinin arkasında duruyor.

10 yıl önce markanın yüksek kalite malzemelere, aile çiftliklerine ve sürdürülebilir tarıma bağlılığını gösteren Back to the Start başlıklı reklam filmi Chipotle’nin özünü ve desteklediği fikirleri duygusal bir hikaye ile aktarıyordu. Uluslararası çapta ses getiren kampanya, Cannes Lions’taki Grand Prix ödüllerinin yanı sıra birçok yaratıcılı festivalinden ödülle dönmüştü

2011 yapımı stop-motion reklam filmi o zamanlar adı CAA Marketing olan Observatory Agency tarafından yaratılmış prodüksiyon sürecini Nexus Studios üstlenmişti. Bu kampanyada Willie Nelson Coldplay’in “The Scientist” şarkısını söylüyordu.

10 yıl sonra aile çiftliğine dönüş

Aradan geçen 10 yılın ardından Chipotle bu duygusal hikayeye yeniden dönüyor ve çitçinin odakta olduğu hikayeyi yeniden ele alıyor. Observatory ve Nexus Studios’un devam filmi olma özelliği taşıyan stop-motion animasyonda Kacey Musgraves Coldplay’in “Fix You” şarkısını seslendiriyor. 10 yıl önceki ünlü reklamın ardından ABD tarım endüstrisinin ve sürdürülebilir tarımın sanayileşme ile karşı karşıya kaldığı durum anlatılıyor.

A Future Begins başlıklı film bir Chipotle çiftçisinin gerçek hikayesine dayanıyor. Stop-motion animasyon, aile çiftliğinin yeniden canlanmasına odaklanıyor. Çekirdek aile çiftliklerini sağlam tutmaya çalışırken bir yandan da çocuklarını üniversiteye gönderiyor. En nihayetinde aile çeşitli zorluklardan dolayı çiftliği kapatmak zorunda kalsa da genç çocuk Chipotle tedarikçilerinden ve ortaklarından ilham alarak yeni teknolojiler ve sürdürülebilir tarım tekniklerini uygulamak üzere başladığı noktaya, çiftliğe geri dönüyor.

Chipotle genç çiftçilere destek oluyor

Fast food zinciri kampanya ile birlikte genç çiftçilerin girişimlerini destekleyen ve onların tarım arazine erişimini kolaylaştıracak politika değişimlerini savunan yasa için herkese çağrı yapıyor. Gıda standartlarını karşılayan 40 yaş altı çiftçilerle uzun vadeli sözleşmeler yaparak onların geleceğini garanti altına alan Chipotle, önümüzdeki yıllarda sunacağı 5 milyon dolarlık desteğiyle çiftçileri desteklemeye devam edecek.

Animasyon karakterler ve koyun, inek, domuz, tavuk gibi hayvanlarla birlikte toplamda 82 adet minik reçine kuklası filmde yer alıyor. Çekimler hazırlanan 10 farklı sette beş haftalık süren çalışmanın ardından tamamlanıyor. Reklam filminin kamera arkası görüntüleri de sürecin ne kadar meşakkatli ve aynı zamanda meydan okuyucu bir deneyim olduğunu gözler önüne seriyor. Stop-motion animasyonu ve yapım aşamasını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Chipotle Mexican Grill
Ajans: Observatory
Prodüksiyon Şirketi: Nexus Studios
Yönetmen: Johnny Kelly
Sanat Yönetmeni: Gordon Allen
Editör: Dave Slade
Kıdemli Yapımcı: Isobel Conroy
Animasyon Sanatçısı: Gary Cureton, Matthew Cooper, Tobias Fouracre
Kukla Yapımcısı: Joshua Flynn, Nathan Flynn, Laura Tofarides, Rachel Brown
Müzik: Kacey Musgraves
Ses: Fonic

Görsel: YouTube