Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın En Mutlu Gününde Yalnız Olmak

Yılın En Mutlu Gününde Yalnız Olmak

Vodafone Macaristan, dokunaklı Noel kampanyasıyla her evde neşeli bir kalabalığın olmadığını hatırlatıyor.

Macaristan’da 1 milyondan fazla insan yalnız yaşıyor. Ülkenin nüfusu göz önünde bulundurulduğunda bu kişi sayısı toplam popülasyonun yüzde 10’unu oluşturuyor. Bu insanların bir bölümünü okula ya da çalışmaya giden ve biraz da olsa sosyalleşebilen kişiler oluşturuyor olsa da yalnız yaşayanların bir kısmını da günlük rutinleri dışında yapacak işleri olmayan yaşı ilerlemiş kişiler oluşturuyor. Vodafone Macaristan da Noel arifesi yaklaşırken klasikleşmiş neşeli ve kalabalık Noel kampanyaları yerine bakış açısını farklı bir yöne çeviriyor ve yalnız insanların hayatlarına ve yaşadıklarına odaklanıyor.

vodafone

Vodafone Macaristan’in reklam filmi her zaman dile getirilmesi gereken sosyal bir sorunu ele alıyor

Bir yardım kuruluşu olan Hungarian Charity Service of the Order of Malta ile iş birliği gerçekleştiren Vodafone Macaristan, ülkenin her bölgesindeki yaşlıların aile fertleri ve arkadaşlarıyla rahatça bağlantı kurabilmesi, uzaktan da olsa sohbet edebilmesi için bu Noel’de yaşlı insanların evine ücretsiz internet erişimi sağlıyor ve onlara akıllı cihazlar bağışlıyor. VMLY&R Hungary ve BOLD tarafından yaratılan Break the Silence kapmanyası da bu girişimi ön plana çıkarırken yalnız bir adamın hayatını anlatıyor.

Reklam filmi, muhtemelen hangi ülkede olursak olalım karşımıza çıkabilecek ya da daha önceden tanımış olduğumuz bir insan portresi içeriyor. Alışverişe çıkan yaşlı amca kasapla, çiçekçiyle, postacıyla ve asansörde gördüğü komşusuyla dostane bir sohbet kurma arayışı içerisinde. Hayatın getirdiği hızlı tempo içerisinde kimi zaman böylesi diyalogları daha kısa tutmak istiyor olsak dahi karşılaştığımız bu insanların evlerine dönünce yalnız başına kaldıklarını unutmamak gerekiyor.

Filmdeki Imre Amca karakterinin de Noel alışverişini yaptıktan sonra bu mutluluğu ve sevinci kimse ile paylaşamadığını görüyoruz. Vefat eden eşinin resminin yanına çiçekçiden aldığı zambağı koyan yaşlı adam Noel’i kasvetli ve buruk bir şekilde geçiriyor. Sessizlik içinde otururken çalan telefon ise bu yalnızlığı sona erdiren bir çağrı oluyor. Vodafone Macaristan, paylaşmanın ve birlikteliğin önemini gösterirken etrafımızda iletişim kurmaya, havadan sudan da olsa konuşmaya ihtiyaç duyan kişilerin var olduğunu hatırlatıyor.

BOLD Budapest strateji yöneticisi Tihamér Tóth reklam filminde yer alan Imre Amca’nın hikayesinin duygusal yönünün olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra etrafımızda onun gibi birçok insan olduğunun ve bu insanlarla iletişim kurma gerekliliğinin altını çiziyor.

Künye

Müşteri: Vodafone
Ajans: VMLY&R
İdari Yaratıcı Yönetmen: Dániel Csirke
Kıdemli Kreatif Planlama: János Debreceni
Kreatif Grup Yöneticisi: Boglárka Arányi
Metin Yazarı: Vagyim Keserű
Sanat Yönetmeni: Emil Maukner, Adél Kovács
Ajans: BOLD
Kreatif Strateji: Tihamér Tóth
Prodüksiyon Şirketi: Admiral
Yönetmen: Marci Nyitrai
Yapımcı: András Csernóczki
Müzik: Máriusz Fodor

Görsel: YouTube